Jääkiekko

NHL:n pelaajapalkat
nousseet pilviin

Colorado Avalanche ajoitti NHL-jääkiekkoilun Stanley cup -voittonsa mestarillisesti. Denveriläisjoukkue puhkesi kukkaansa juuri silloin, kun pitikin eli kaudella 2000-2001. Sen sijaan ensi kautta varjostavat harmaammat pilvet.

Lajin kirkkaimpien supertähtien miehittämän Coloradon pelaajalista on kuin suoraan jääkiekkoilun kuka kukin on -teoksesta. Joe Sakic, Peter Forsberg, Patrick Roy, Ray Bourque tai Rob Blake eivät esittelyjä kaipaa.

Huippumiehet tietävät arvonsa. Coloradon pelaajabudjetti on noin 53 miljoonaa dollaria (370 miljoonaa markkaa). Enemmän palkkoihin käyttävät NHL:ssä vain New York Rangers ja ja Detroit Red Wings.

Suurempaan satsaukseen ei Coloradollakaan ole enää varaa. Päinvastoin, pääomistaja Stan Kroenke vääntää rahahanaa mieluummin tiukemmalle.

Jos Coloradon arvokkaimmilla pelaajilla olisi sopimukset myös ensi kaudesta, Kroenke pitäisi tasokkaasta ja kallispalkkaisesta joukkueesta kiinni kaikin voimin. Joe Sakicin, Patrick Royn, Ray Bourquen ja Rob Blaken kontrahdit ovat kuitenkin nyt katkolla.

Sakic ja kumppanit pelaavat ensi kaudella siellä, missä heille maksetaan parhaiten. Näin Colorado saa vilkuttaa muutamalle tähtipelaajalleen hyvästit.
STT