Jääkiekko

Holikin mielestä
vieraisotteluihin
helpompi keskittyä

Viimeksi käydyssä loppuottelussa New Jersey on pelasi sen verran hyvin, ettei joukkueen valmentaja Larry Robinsonkaan oikein tiedä, mitä on tulossa: pystyykö New Jersey pelaamaan rentoa ja tehokasta kiekkoilua, joka tuo malttamattomalle ryhmälle toisen perättäisen mestaruuden, vai luisteleeko jäälle joukkue, joka yrittää olla häviämättä, ja joutumatta vielä seitsemänteen otteluun.

Robinson otaksuu, että jos New Jersey häviää perjantaiaamuna, mahdollisuudet keskinkertaiseen esitykseen sunnuntain ratkaisuottelussa ovat melkoiset. - Liikaa paineitakaan ei voi itselle asettaa, Robinson sanoi.

New Jerseyn hyökkääjä Bobby Holik on kuitenkin sitä mieltä, että vierasotteluihin on helpompi keskittyä kuin kotiotteluihin, koska kotona on häiriötekijöitä yleensä enemmän. Tämä Holikin "malli" pitää paikkansa New Jerseyn osalta. New Jersey on ollut loppuottelusarjoissaan selkeästi tehokkaampi vieraissa (viisi voittoa ja yksi tappio) kuin kotona (kaksi voittoa ja kolme tappiota).

- Sitä alkaa ajatella, kuinka hienoa onkaan voittaa kotona, kun pitäisi keskittyä pohtimaan, millä keinoin tämä ottelu on voitettavissa. Haluamme olla ammattilaisia, ja yritämme hillitä tunteitamme, mutta ihmisiä mekin kuitenkin olemme, Holik muistutti.
TS/STT