Jääkiekko

Ville Nieminen:
Vieraskenttä on meille etu

Coloradon paidassa NHL-kiekkoliigan viidennen loppuottelun New Jerseylle hävinnyttä Ville Niemistä risoi ennen kaikkea tapa, jolla tappio tuli. Nieminen muistutti, että ns. suurissa otteluissa voi voittaa vain kurinalaisella puolustuksella.

- Meillä oli todella paljon kiekonmenetyksiä keskialueella, ja vaikka pelisuunnitelman ei pitänyt muuttua edellisestä matsista, niin pakit nousivat vastustajan siniviivalla vastaan ja New Jersey pääsi jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiin, Nieminen manasi asiaa, joka ratkaisi ottelun Devilsille.

Nieminen myönsi, että oikea joukkue voitti. Suomalaishyökkääjä katsoi, että New Jersey määräsi ensi kertaa tahdin loppuottelusarjassa.

- Heillä oli ohjaimet ja voitto oli heidän hyvyyttä, koska mekin pelasimme ihan hyvin, Nieminen ruoti.

Toisella erätauolla, kun New Jersey johti 3-1, Nieminen uskoi vielä Coloradon voittoon. Hän tuumi, että epätoivoinen tilanne pakottaa joukkueen hakemaan vielä yhden vaihteen lisää.

- Tultiin kolmannessa erässä kovaa, mutta varsinaista rallivaihdetta ei ollut, eikä ammuttu hullun lailla, niin kuin olisi pitänyt, Nieminen joutui toteamaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Niemisen pettymystä lisäsi kolmannessa erässä noin kolmeen minuuttiin jäänyt peliaika. Yhteensä Nieminen pelasi 14.16 minuuttia - enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin loppuottelusarjassa.

"Vieraissa
vieraskiekkoa"

Niemisen parhaaksi taidonnäytteeksi maanantaina jäi Adam Footen syöttäminen mahtipaikkaan. Nieminen oli myös tunkea kiekon maaliin tolpan juuresta. Hän ei ole vielä tehnyt osumaa loppuotteluissa.

Torstaina pelattavan kuudennen koitoksen asetelmat ovat Niemisen mukaan selvät: Colorado puristaa esiin viimeisenkin hikipisaran - onhan mestaruus katkolla New Jerseylle.

- Meidän vahvuus siihen peliin on, että heillä on kovempi tehtävä. Meillä ei ole mitään hävittävää ja uskon että olemme aika vahvoilla, Nieminen mietti.

- Vieraskenttä on meille etu, sillä jos me pystymme pelaamaan sitä ylitarkkaa vieraskiekkoa, niin meillä on mahdollisuuksia. Kytätään omia mahkuja ja toivotaan parasta.

Coloradon miehistön on pakko uskotella, että tappio seuraavassa pelissä on sula mahdottomuus. Ainakaan Nieminen ei ole menettänyt todellisuudentajuaan.

- Tietysti annamme kaikkemme sillä näitä mahdollisuuksia ei ilmaannu joka vuosi, ja näen tämän mahdollisuutena. Mutta sanoisin silti näin: voitamme jos ansaitsemme voiton.
STT