Jääkiekko

Ville Nieminen mukana
kaatamassa New Jerseytä

Suomalaisjääkiekkoilija Ville Nieminen, 24, on osoittautumassa päivä päivältä ja ottelu ottelulta NHL-seura Colorado Avalanchelle entistä terävämmäksi huippumieheksi. Laitahyökkääjä Nieminen osallistui vahvasti liigan puolustavan mestarin New Jerseyn voittamiseen torstaina.

Denveriläinen "Lumivyöryjoukkue" löi "Paholaiset" maalein 3-1 NHL:n kolmannessa loppuottelusarjan pelissä. Nieminen alusti vierasjoukkueelle sinettimäisen kolmannen osuman päätöserän alussa.

Nieminen kuvasi tyylilleen uskollisesti omaa sankaruuttaan vilpittömän vaatimattomasti sekä hauskasti.

- Se oli sellainen "amerikan lätty, pyörivä nokiamusta", Nieminen nauroi rystyltä nostamaansa vastustajan lavan ylittänyttä passia.

Dan Hinotella oli helpohko työ sijoittaa kiekko maaliin.

Nieminen laukoi ottelussa kaksi kertaa - maalin tuottaneessa hyökkäyksessä paras ratkaisu oli antaa ketjutoverin viimeistellä osuma.

- Joskus toinen osapuoli pelaa tuollaisen vastahyökkäyksen niin, että ei oikeastaan löydy tilaa ampua. Siinä tuli sopiva väli syöttää, Hinote pysähtyi takakulmalle ja löi lavan väliin, suomalainen kertoi.

Seitsemän tai
vähemmän

NHL-mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa finaalisarjassa eli pisimmässä vaihtoehdossa Colorado ja New Jersey kohtaavat seitsemän kertaa.

Colorado aloitti voitolla, New Jersey tasoitti ja nyt etu on jälleen denveriläisillä. Vuoristoratateorian mukaan seuraavaksi lauantaisessa kamppailussa "Paholaiset" ovat nälkäisempiä ja voittavat.

Nieminen ja Colorado tuntuvat kuitenkin varsinkin nyt toisen onnistumisen jälkeen tietävän miten Stanley cup -pysti viedään New Jerseystä Coloradoon.

- Se tulee olemaan tämän sarjan tärkein peli. Voitot tulevat olemaan 3-1 tai 2-2. Niissä on melkoinen ero, Nieminen mietti. STT