Jääkiekko

Miika Elomon
mitta täyttyy

TS
HANNU JOKIOINEN

Kolme pelikautta Washingtonin ja syksystä alkaen Calgaryn farmijoukkueessa Saint Flamesissa pelannut Miika Elomon mitta alkaa pikkuhiljaa täyttyä. Nousua ylös NHL:n ei ole kuulunut ja 24-vuotiaan turkulaisen usko näihin ympyröihin ei enää ole parhaassa tikissä.

- Runkosarjaa on vielä jäljellä kahdeksan ottelua ja päälle pudotuspelit. Tällä hetkellä ollaan sarjassa kakkosena ja kiinni kotiedussa. Jatko on hämärän peitossa. Täällä ei paljon puhuta, jos puhutaankin ne ei välttämättä pidä paikkansa, farmari Elomo toteaa.

Kulunut kausi AHL:n Flamesissa on mennyt puolustavan laitahyökkääjän roolissa. Peliaikaa Elomolle on tullut riittävästi ja pörssipisteitäkin kerääntynyt ihan mukavasti. Lukemat ovat tällä hetkellä 10+20=30, mutta jäähyboksi on tullut tutummaksi kuin koskaan aikaisemmin.

- 97 minuuttia on tullut kylmää penkkiä ja kolme kertaa olen joutunut, jopa kunnon tappeluun. Nämä olen hoitanut kyllä kunnialla, Elomo nauraa.

Vauhtia AHL:ssa pidetään yli sen, mihin taidot riittäisivät. Nuoria pelaajia on paljon ja kaikilla on kova hinku näyttää osaamistaan managereille sekä kykyjenetsijöille.

- Joukkueet ovat täynnä junnuista nousseita jätkiä ja he pelaavat hullunkiilto silmissä. Yleisöä on joka kerta katsomo täynnä ja he nauttivat näkemästään, kun taklataan niin, että laidat ryskyvät.

Päättymässä olevan kauden jälkeen suoraviivainen laitahyökkääjä ei enää jatka farmissa ja siirtomarkkinoilla hän on kertomansa mukaan silmät auki.

- Raskas kausi alkaa olla takana. Lupauksia tuli paljon, mutta ne jäivät kuitenkin täyttymättä. Aika näyttää, mihin suuntaan ollaan menossa, Elomo tuumailee.