Jääkiekko

Aki Berg
onnistui taas
maalinteossa

Neljä suomalaispelaajaa kirjautti tililleen pisteitä NHL-jääkiekkoliigassa, kun Phoenix Coyotes löi Edmonton Oilersin 7-4. Puolustaja Aki Berg laukaisi Torontolle maalin sen voittaessa Philadelphian 5-3.
Mighty Ducks of Anaheimin Antti-Jussin Niemen pistetili dollariliigassa aukesi ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan: suomalaispuolustaja syötti yhden vierasjoukkueen maaleista 3-3-tulokseen päättyneessä kamppailussa.
Phoenixille voitto oli ensimmäinen seitsemään otteluun. Juha Ylönen keräsi tehot 1+1, Teppo Numminen 0+2, Jyrki Lumme 0+1 ja Oilersin puolustaja Janne Niinimaa 0+1.
Berg kiskaisi maalinsas siniviivalta Maple Leafsin kotijäällä Philadelphia Flyersiä vastaan avauserässä ajassa 13.39 ylivoimalla. Roman Cechmanekin taakse uponnut täysosuma oli Bergille kauden toinen.
Suomalaispuolustaja on pelannut kuusi ottelua seuravaihdon jälkeen vaahteranlehtipaidassa, joten Torontoon muutto on osoittautunut varsin onnistuneeksi ratkaisuksi. Berg on pelannut nyt 289 NHL-ottelua ja viimeistellyt seitsemän maalia.
TS/STT