Jääkiekko

Sami Kapasen
Carolina kohti
pudotuspelejä

Sami Kapasen Carolina Hurricanes -joukkueella on yksi ainoa ja tärkeä tavoite, kun NHL-jääkiekon runkosarjassa on vielä kymmenen ottelua jäljellä: Carolinan on pidettävä Boston takanaan, jotta sille avautuisi paikka pudotuspelissä.
Carolina on kiinni itäisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa. Se on kuronnut nyt neljän pisteen kaulan perässä hönkivään Bostoniin, kun joukkue voitti keskiviikkona David Tanabesin maalilla Buffalon 1-0.
- Pelin alku oli hanskassa, mutta Buffalon Dominik Hasek torjui loistavasti. Sitten taas ottelun loppupuolella meidän oma veskarimme Arturs Irbe kesti kovan pommituksen, kuvasi Kapanen jännitysottelun vaiheita.

Carolina pelaa
peruskiekkoa

Carolina ei hae otteluista tyylipisteitä, vaan keskittyy raakaan peruspelaamiseen. Kaikkiaan 72 ottelusta joukkue on kahminut 77 pistettä.
Edellisellä kaudella Carolina jäi pinnan päähän pudotuspeleistä.
- Se oli yhtä tiukkaa. Silloin olimme takaa-ajoasemissa ja nyt on vähän kaulaa. Saattaa ratkaisu mennä ihan viimeisille viikoille, Kapanen pohti.
Carolina on nyt voittanut kolme edellistä otteluaan. Maaliero on ollut 6-1.
- Pelaamme todella yksinkertaista peliä. Tasakentällisillä ei synny juuri mitään, mutta meillä on liigan paras alivoimapeli ja suhteellisen hyviä olemme myös ylivoimalla, analysoi Kapanen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kapanen saanut
pelata paljon

Sami Kapanen on tervehtynyt olkapäävammastaan. Marraskuusta lähtien hän on pelannut kaikissa otteluissa.
- Nyt on hyvä peliputki päällä. Jos pelaan vielä kaikki jäljellä olevat matsit, niin kauden lopussa on 400 NHL-ottelun raja rikottu. Se on aika urakka, Kapanen mietti.
Kapanen, 27, on aiemmin pelannut oikeaa laitaa, mutta kuluvalla kaudella hän on joutunut pelaamaan vasemmalla. Maaleja on syntynyt vähemmän kuin edellisellä kaudella, vain 16 (edellisellä kaudella 26). Syöttöpisteitä Kapasella on kuitenkin 33.
Nyt hän pelaa taas oikeaa laitaa. Sentterinä on Ron Francis ja vasemmalla Bates Battaglia.
- Vasemmassa laidassa ei ollut luonteva olo. Päästyäni Francisin oikeaan laitaan tein kolmessa ottelussa heti kaksi maalia. Sain siirrosta taas uutta kipinää. Luistin kulkee ja nyt on todella helppo latautua, kun jokainen jäljellä oleva ottelu on kuin play off -peli, totesi Kapanen tyytyväisenä.
TS/STT