Jääkiekko

Selänteen taidot
jälleen arvossaan

NHL:n siirtoaika lähenee. Kuumin kauppa on toistaiseksi Teemu Selänteen kohusiirto San Joseen peliasuun, mihin oli kaksi tekijää. Ensimmäinen oli San Josen halu löytää supertähti, joka voisi auttaa joukkueen jo tänä keväänä Stanley cupin mestaruuteen.

Toinen tekijä oli raha. Disney-yhtiöt ei ole enää katsonut järkeväksi panostaa nykyistä enempää Anaheimiin, kun menestystä ei tule eivätkä katsomot pullistele.

Tehdyllä kaupalla Anaheim säästi 5 miljoonaa dollaria ja vältti sen mahdollisuuden, että Selänne olisi ensi kesänä 31 vuotta täyttäessään saattanut päästä vapaana agenttina ilman siirtokompensaatiota muualle.

Disney aloitti säästötoimet kalliimmasta päästä. Teemu Selänteelle ja Paul Kariyalle on maksettu palkkaa yhteensä 18,5 miljoonaa dollaria, mikä on puolet koko seuran vuotuisista palkkamenoista.

San Josen omistaja, multimiljonääri George Gund, otti riskin ja löi rahat pöytään. Hän uskoo Selänteen onnistuvan San Josessa ja tekevän sinne myös jatkosopimuksen.

Anaheim sai kaupassa lahjakkaan maalivahdin Steve Shieldsin ja taitavan hyökkääjän Jeff Friesenin, joka iskee ikänsä puolesta NHL-liigassa maaleja vielä silloin, kun Teemu ajelee jo ralleja Kalervo Kummolan kanssa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Määrä ei kaupassa korvaa koskaan laatua, vaan pelaajakaupan voittaa se, joka saa parhaan pelaajan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että George Gund on joukkoineen tehnyt loistavan kaappauksen.

Selänne on edelleen superpelaaja, joka on henkilökohtaisesti saavuttanut pelaajana jo kaiken. Ongelmana on ollut kuitenkin pelaaminen huonossa joukkueessa, mikä on syönyt loistavan pelaajan arvostusta.

Aivan samoin on käymässä Floridassa Pavel Burelle, joka takoo maalipörssien voittoja, mutta maalit alkavat tuntua turhilta, kun joukkue ei menesty.

Jääkiekko on joukkueurheilua. Mestaruudet ovat niitä, joita pelaajat hakevat. Stanley cup puuttuu Teemulta. Nyt hän on taas voittavassa joukkueessa metsästämässä täysosumaa.

Selänteen pitkään spekuloitu kohusiirto vaikuttaa suoranaisesti myös suomalaiseen jääkiekkoon. Saksan MM-kisoissa häntä ei nähtäne, sillä San Josella on eväät edetä tänä keväänä todella pitkälle.

Leijonien Salt Lake Cityn ensi vuoden olympiakokoonpano saanee puolestaan yhden uuden maalivahtikandidaatin, kun San Jose raivasi kaupassa Miikka Kiprusofille NHL-pelitilaa.