Jääkiekko

Helenius pysähtyi
Dallasiin

   Jääkiekkoilija Sami Heleniuksen ura on ollut täynnä matkustelua, varsinkin Pohjois-Amerikassa. Seuroista tutuiksi ovat tulleet Saint John Flames, Calgary Flames, Las Vegas, Tampa Bay, Chicago Wolves, Hershey Bears ja Colorado. Noissa joukkueissa Heleniukselle ei kertynyt järisti onnistumisia. Nyt Helenius pelaa NHL-joukkue Dallasissa - onnistuen.

Helenius vuorotteli alkukaudesta Gerald Diduckin kanssa kuudennen puolustajan paikasta.

- Kun Diduck loukkaantui pelasin 21 ottelua putkeen. Pääsin hyvin mukaan systeemeihin. Olen pelannut 35 Dallasin 40 viime pelistä ja kaiken kaikkiaan 44 kamppailua, Helenius kertoo.

Kookas (196 sm, 102 kg) puolustaja kiittää seuran valmennusjohtoa saamastaan mahdollisuudesta.

- Minun on annettava suuri kiitos valmennusjohdolle, varsinkin Rick Wilsonille, joka peluuttaa pakkeja. Hän työskenteli alkukaudesta kanssani paljon. Kyseessä ei ollut pelkästään sitä normaalia luistelua vaan nimenomaan kiekonkäsittelyä, Helenius toteaa.

Sami Helenius on tunnettu kiekkokentillä "tappelijana". Nykyisellään hänen tunnetut avunsa ovat monipuolistuneet Wilsonin opastuksen myötä. Helenius on 27-vuotiaana keksinyt, kuinka hänen on mahdollista menestyä NHL:ssä.
STT