Jääkiekko

Saku Koivu mukana
Montrealin kaikissa maaleissa

Saku Koivu ei olisi voinut valita parempaa iltaa kuin keskiviikon NHL-uransa piste-ennätyksen sivuamiseen. Koivun kahden maalin ja kahden syöttöpisteen ottelu osui odotettuun Mario Lemieux'n Montrealin-vierailuun.
Canadiensin kotiareena myytiin Pittsburgh-pelin edellä loppuun jo kuukausia aiemmin, mutta Super-Marion näytöksen sijasta katsomo sai ihastella Koivun suorituksia. Koivu avitti Montrealin 4-2-paremmuuteen.
Suomalaishyökkääjä syötti ensin Jim Campbellin kahdesti maalintekoon ajassa 19.19 ja 30.49 sekä kruunasi tehonsa kahdella päätöserän osumallaan. Voittomaali 3-1:een syntyi seitsemän minuuttia ennen loppua ja 4-2-maali ajassa 57.53.
- Huusin Oleg Petroville, että syöttää kiekon minulle. Hän kuuli, ja tilanne päättyi onnellisesti, Koivu kertoi mainiosta kuviosta.
Petrov tunkeutui kiekon kanssa maalin edustalle, mutta laukauksen sijasta syötti pelivälineen taaksepäin Koivulle. Tämä laukoi kiekon maaliin ohi jäässä makaavan maalivahdin Jean-Sebastien Aubinin.
Koivun edellinen neljän tehopisteen NHL-ilta oli 10. huhtikuuta 1997. Silloin hän syötti neljä maalia Bostonia vastaan. Koivu on kerännyt neljä pistettä kolmesti yhden ottelun aikana.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pittsburgh-peli
kevään odotetuin

Canadiens on toisesta peräkkäisestä voitosta huolimatta vielä 12 pisteen päässä pudotuspelipaikasta ja jatkopaikka on kiven takana. Niinpä Pittsburgh-peli oli joukkueelle yksi kevään odotetuimmista sen saaman ylimääräisen Lemieux-huomion takia.
- Tiesimme, että kaikki seuraavat juuri tätä peliä, koska Mario oli kaupungissa. Päätimme vain puolustaa mahdollisimman tarkasti, jotta meillä olisi mahdollisuuksia voittoon, Koivu sanaili.
Hänen mukaansa Pittsburghin tähdistö on niin huikea, että Penguinsin pitäisi pehmittää lähes joukkue kuin joukkue. Lemieux'n lisäksi miehistöön kuuluvat muun muassa pistepörssin kakkonen Jaromir Jagr, kolmonen Aleksei Kovalev ja Robert Lang sekä Martin Straka.
TS/STT