Olympialaiset

Loisto puuttui koripallofinaalista

Reuters<br />USA:n Dream teamistä olympiaturnauksessa pirteimmin pelanneet Vince Carter (vas.) ja Kevin Garnett ihailevat kultamitalejaan.
Reuters
USA:n Dream teamistä olympiaturnauksessa pirteimmin pelanneet Vince Carter (vas.) ja Kevin Garnett ihailevat kultamitalejaan.

USA:n ja Ranskan olympiakisojen loppuottelu koripallossa ei jää historiaan suurena urheilujuhlana. Jenkit voittivat kivuliaan esityksen jälkeen kymmenellä pisteellä 85-75 (46-32).

Amerikkalaisilla on koko turnauksen ajan ollut varsinainen vaihtoruletti menossa. Osittain sen vuoksi hyökkäyspelissä ei ole hienouksia nähty, kun kukaan ei ole päässyt rytmiin mukaan.

Samoin kävi loppuottelussa. Pisimpään USA:sta pelasi Alonzo Mourning , vajaat 26 minuuttia.

Ranska pääsi vielä toisella jaksolla kutittelemaan vastustajaa tilanteessa 76-72. Kevin Garnettin väkisin hyökkäyksessä repimä levypallo ja sitä seuranneet kaksi pistettä käänsivät pelin kurssin jälleen amerikkalaisille.

USA:n 12. olympiakulta oli odotettu, mutta tapa, millä se tuli, ei kyllä häikäissyt. Aikaisemmin NBA-miehet ovat osallistuneet kaksiin olympialaisiin Barcelonassa ja Atlantassa, mutta Sydneyssä nähty ryhmä oli näistä joukkueista vaatimattomin.

USA on voittanut koripallon olympiakultaa siis 12 kertaa. Hopeaa on tullut kerran ja samoin pronssia. USA on hävinnyt kerran finaalin, Neuvostoliitolle vuonna 1972 Münchenissä.

HARRI KOSKINEN