Tiede

Inkojen muinaisilla viljakasveilla on erinomainen ravintoarvo – Turun yliopisto vauhdittaa viljelyä ja jalostusta

Ritva Repo-Carrasco
Turun yliopiston hankkeessa kehitetään Perun ja Kolumbian alkuperäisten ruokakasvien käyttöä. Tässä Andien viljelijät korjaavat okaa eli mukulakäenkaalia (Oxalis tuberosa), josta käytetään mukulat. Andeilla oka on perunan jälkeen tärkein mukulakasvi.
Turun yliopiston hankkeessa kehitetään Perun ja Kolumbian alkuperäisten ruokakasvien käyttöä. Tässä Andien viljelijät korjaavat okaa eli mukulakäenkaalia (Oxalis tuberosa), josta käytetään mukulat. Andeilla oka on perunan jälkeen tärkein mukulakasvi.

Viljakasvit kvinoa, kañiwa, kiwicha eli amarantti ja tarwi kuulostavat eksoottisilta. Tutumpia ruokakasveja ovat ananaskirsikka, avokado, bataatti, chili, kaakao, kurpitsa, maapähkinä, maissi, maniokk...

tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile TS digiä
1kk eurolla.
Tilaus päättyy automaattisesti.

Tutustu 1 kk 1 €
Olen jo tilaaja