Reseptejä

Kookoskeittoa ja äyriäisiä neljälle

600 g kuorellisia simpukoita (esim. sini-, manteli- tai kampa-simpukoita)

300 g kuorellisia katkarapuja

30 g (pieni pala) suikaloitua fenkolia

70 g (pieni pala) purjoa ja sipulia suikaleina

ripaus raastettua inkivääriä ja valkosipulia

5 dl kalalientä

1 dl valkoviiniä

3,5 dl kookosmaitoa

leikattua persiljaa

Kaada kattilaan valkoviini ja mieto kalaliemi, lisää kasvissuikaleet ja kiehauta. Jätä kasvikset liemeen ja kypsennä samassa liemessä ensin äyriäiset, sitten simpukat niin, että laitat ne muutamaksi minuutiksi ”käymään” liemessä esimerkiksi siivilän avulla. Lisää liemeen kookosmaito, inkivääri, valkosipuli. Tarkista, tarvitaanko suolaa ja pippuria. Kuori katkaravut ja annostele ne lautasille, samoin simpukat kuorineen. Lisää päälle keitto. Koristele persiljalla.

Paahdettua vasikanfileetä, salsakastiketta ja habanero-risottoa neljälle

600 g vasikanfileetä

Paahda filee nopeasti paistinpannulla ja laita kattilaan 80-asteiseen lihaliemeen kypsymään noin puoleksi tunniksi. (Kiehauta liemi kerran. Lihan kypsennysaika riippuu fileen koosta. Noin 58 asteen sisälämpö on hyvä.)

Salsa

3 kpl kaltattua tomaattia kuutioituna

60 g (siivu) kuutioitua, tuoretta ananasta

90 g (noin puolikas) kuutioitua paprikaa

2,5 rkl ruokaöljyä

1 rkl ruokosokeria

mustapippuria, korianteria, cayennenpippuria, merisuolaa

Hauduta maustetut kasvikset fileen keitinliemessä kypsäksi. Tarjoile salsa lämpimänä.

Habanero-risotto

Kypsennä risottoriisi paketin ohjeen mukaisessa nestemäärässä uunissa, laakeassa uunivuoassa, miedossa suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia 150 asteessa ilman kantta. Lisää joukkoon pieni määrä ohueksi viipaloitua habaneroa, sekoita, laita kansi päälle ja loppukypsennä 5–10 minuuttia.

Leikkaa vasikanfilee ohuiksi viipaleiksi ja peitä salsalla osittain. Tarjoa loppusalsa ja risotto erikseen. Lisäkkeenä tarjotaan myös suikaloitua, limellä maustettua salaattia.

Suklaabanaania ja rommijäätelöä


2 kpl banaaneja, puolita pitkittäin kuorineen

suklaarouhetta

1 rkl fariinisokeria

1 rkl kidesokeria

Peitä banaaninpuolikkaat suklaarouheella ja sokerilla. Paista 200 asteisessa uunissa 7–9 minuuttia, kunnes banaani on pehmennyt. Tarjoa lämpimänä rommijäätelön kanssa (sekoita vaniljajäätelöön hunajaa ja rommia).