Lonely Planet
ylistää
Pohjois-Irlantia

TS/Lonely Planet<br />Giant Causeway Pohjois-Irlannissa. Legendan mukaan täydellisesti muotoutuneet kahdeksankulmaiset basalttipylväät loi paikallinen jättiläinen nimeltään Finn McCool, jotta hän voisi ylittää Irlanninmeren ja hyökätä skottilaisen kilpailijan kimppuun.
TS/Lonely Planet
Giant Causeway Pohjois-Irlannissa. Legendan mukaan täydellisesti muotoutuneet kahdeksankulmaiset basalttipylväät loi paikallinen jättiläinen nimeltään Finn McCool, jotta hän voisi ylittää Irlanninmeren ja hyökätä skottilaisen kilpailijan kimppuun.

Turun Sanomat

Lonely Planet on valinnut Pohjois-Irlannin vuoden 2007 Must see -kohteeksi. Opas on lisäksi valinnut Belfastin yhdeksi "kymmenestä nousevasta kaupungista".

Uuden Lonely Planet Bluelist 2007 -matkaoppaan Go List -osassa on luku, joka on omistettu tulevan vuoden "kuumille" matkakohteille. Pohjois-Irlantia kuvaillaan seuraavasti: "Elämää kuhiseva; kaupungit sykkivät, talous kukoistaa ja ihmiset, koko maan elinehto, ovat hyväntuulisia".

Jos historia kiinnostaa, kannattaa suunnistaa kohti Downpatrickia, pyhän Patrickin (Irlannin suojelupyhimyksen) hautapaikkaa. Vaeltamisesta pitäville on tarjolla Ulster Way, yli 900 kilometriä pitkä reitti ympäri Pohjois-Irlannin. Matkan varrella on upeita näköaloja, etenkin Antrimin rannikolla. Aikaa vierähtää "vain" viisi viikkoa (eihän tietenkään tarvitse vaeltaa koko matkaa).