Appelsiinivallankumous merillä

TS/Timo Kauppinen ?<br />Ranskan ja Italian Rivierat ovat EasyCruise 1:n satamakohteita tänä kesänä. Talvella EasyCruise seilaa Karibian lämpimillä vesillä.
TS/Timo Kauppinen ?
Ranskan ja Italian Rivierat ovat EasyCruise 1:n satamakohteita tänä kesänä. Talvella EasyCruise seilaa Karibian lämpimillä vesillä.

TIMO KAUPPINEN

EasyJetin perustajan Stelios Haji-Ioannouin uusin aluevaltaus ovat risteilyt. Appelsiininvärinen "EasyCruise 1" aloitti matkansa toukokuussa. Kyse on ensimmäisestä halpaversiosta risteilymaailmassa.

Alus seilaa väliä Nizza - Cannes - St. Tropez - Monaco - Genova - Portofino - Imperia (San Remo) - Nizza. Matkustaja voi tulla ja jäädä pois missä tahansa satamassa, kunhan vaadittu kahden yön minimioleskelu laivalla täyttyy.

Matkustajia alus ottaa 170. Hyttejä on kolmea eri kategoriaa; kahden hengen hytti (10 m2), neljän hengen hytti (15 m2) sekä terassillinen sviitti (24 m2). Kaikki hytit sviittejä lukuun ottamatta ovat sisähyttejä. Varustelutaso on pelkistetty, sängytkin ovat futon-tyyppisiä.

Konsernin tunnusmerkki, appelsiiniväri, hallitsee kaikkialla; hyteistä aina henkilökunnan asuihin asti.

Matka ei kuitenkaan ole hinnalla pilattu. Vuorokausihinta on lähtien 50 euroa/hytti, sisältäen satamaverot. Mikäli matkan aikana haluaa hyttisiivouksen, maksaa se 15 euroa.

Palvelut ovat minimaalliset, laivalta on turha etsiä loistoristeilijöiden yökerhoja, uima-altaita tai casinoita. Parista baarista ja kahvilasta saa juomia ja ruokia lisämaksusta.

Konsernin mukaan jo yli eri 90 kansallisuuden edustajaa on varannut matkansa EasyCruisesilla.

Matkustajien keski-ikä on 33 vuotta, eli yli 20 vuotta nuorempi kuin mitä perinteisillä risteilijöillä.