Ympäristö

Luonto Plus Piikkiön Linnavuorella – laavulla valmistuu koekeittiön keittoa

Luonto Plus -ohjelman tämänviikkoisessa jaksossa keskitytään jälleen retkiruuan valmistukseen.

Juha Paju-Heikkilä
Piikkiön Linnavuoren Tammireitit risteilevät suurelta osin luonnonsuojelualueella.
Piikkiön Linnavuoren Tammireitit risteilevät suurelta osin luonnonsuojelualueella.
Juha Paju-Heikkilä
Piikkiön Linnavuoren laavu on ympyrän tekevän reitin puolivälissä.
Piikkiön Linnavuoren laavu on ympyrän tekevän reitin puolivälissä.
Juha Paju-Heikkilä
Toimittaja Ann-Mari Rannikko (vas.) ja luontoasiantuntija Ari Karhilahti valmistavat ruokaa Piikkiön Linnavuoren laavulla.
Toimittaja Ann-Mari Rannikko (vas.) ja luontoasiantuntija Ari Karhilahti valmistavat ruokaa Piikkiön Linnavuoren laavulla.

Tällä kertaa Piikkiön Linnavuoren laavulla piti syntyä broilerin jauhelihasta ja ohrasta risottoa, mutta kaksikon Ari Karhilahti ja Ann-Mari Rannikko kokeellisesta keittiöstä valmistuikin samoista aineksista keittoa.

Juha Paju-Heikkilä
Luonto Plussan tässä jaksossa valmistettiin maistuvaa ohra-broilerinjauhelihakeittoa.
Luonto Plussan tässä jaksossa valmistettiin maistuvaa ohra-broilerinjauhelihakeittoa.
Juha Paju-Heikkilä
Huolimatta luontoasiantuntija Ari Karhilahden kattilaan lisäämästä ohrasta tuli risotosta tällä kertaa keittoa.
Huolimatta luontoasiantuntija Ari Karhilahden kattilaan lisäämästä ohrasta tuli risotosta tällä kertaa keittoa.
Juha Paju-Heikkilä
Luonto Plussassa ahkerasti käytössä oleva ns. käpy- eli risukeitin on hyvillä ohjeilla helppo sytyttää.
Luonto Plussassa ahkerasti käytössä oleva ns. käpy- eli risukeitin on hyvillä ohjeilla helppo sytyttää.

Värittömyydestään huolimatta keitossa olivat maut kohdallaan, ja siitä tuli helppoa ja ravitsevaa retkiruokaa.

Ohjelman kuvasi ja editoi tuttuun tapaan Juha Paju-Heikkilä.

Juha Paju-Heikkilä
Keiton valju väri ei anna oikeutta sen maukkaudelle.
Keiton valju väri ei anna oikeutta sen maukkaudelle.
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.