Luonto Plus: Pajunkissoja ja papanoita

Luonto Plus-ohjelma jatkaa herkullisia laavuretkiä. Turun Sanomien luontoasiantuntija, Turun yliopiston eläinmuseon konservaattori Ari Karhilahti pyöräyttää tällä kerralla laavulla sulatejuustopohjaisen sieni-perunakeiton.

Juha Paju
Laavulla maistuu lämmin keitto.
Laavulla maistuu lämmin keitto.

Talvisella luontoretkellä on myös ihmeteltävää, sillä pajun kukinnot eli pajunkissat ovat jo nyt helmikuussa harvinaisen kehittyneitä.

Juha Paju
Pajunkissat ovat jo harvinaisen hyvin kehittyneitä.
Pajunkissat ovat jo harvinaisen hyvin kehittyneitä.

Ohjelman toimittaja Ann-Mari Rannikko löytää hangelta myös mustia riisinjyviä, jotka paljastuvat kuitenkin myyrän papanoiksi. Ohjelman on kuvannut ja leikannut Juha Paju.