Liikunta

Jos Brasilia ja Tunisia kohtaavat, tasapeli olisi paras tulos

Turun Palloseuran Adailton Pereira Dos Santosille eli Adylle löytyy MM-Saksasta kaksi erityistä mielenkiinnon kohdetta. Keskikenttäpelaajalla on sekä Brasilian että Tunisian kansalaisuus, mutta tiukan paikan tullen Adyn sydän pomppii kuitenkin Brasilian puolesta.

- Olen sentään alunperin brasilialainen. Mutta jos Brasilia ja Tunisia pelaisivat vastakkain, ehkä tasapeli olisi paras tulos, Ady pohtii.

Adysta tuli kahden passin mies hänen pelatessaan Tunisiassa Espérance Tunisin joukkueessa.

- Seuramme puheenjohtaja oli naimisissa Tunisian presidentin tyttären kanssa, ja puheenjohaja kehotti minua hakemaan Tunisian kansalaisuutta.

Joukkueen johtomiehen avustuksella hakemus myös onnistui vuonna 2000. Ady oli mukana maan leirityksessä kolmen kuukauden ajan ja pelasi myös kolmessa harjoitusmaaottelussa. Vuoden 2002 Afrikan mestaruusturnaukseen osallistuneeseen joukkueeseen Ady ei kuitenkaan lopulta mahtunut.

- Tykkäsin silti pukea maajoukkuepaidan päälle. Nuorena keskityin koulunkäyntiin ja jalkapallo oli vain harrastus. Siksi en ikinä erityisesti unelmoinut Brasilian joukkueessa pelaamisesta, joten Tunisia oli hieno mahdollisuus.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tunisian haastavat H-lohkossa Saksassa Ukraina, Saudi-Arabia ja Espanja.

- Oletan, että Tunisia pääsee MM-kisoissa alkulohkosta jatkoon. Heillä on kuitenkin kymmenkunta todella kovaa pelaajaa, esimerkiksi Boltonin Rahdi Jaidi , Turkin Kayserisporin Riadh Boazizi ja Toulousen brasilialaissyntyinen Silva Dos Santos . Suuri osa joukkueesta pelaa Euroopan kovissa sarjoissa, 33-vuotias Ady toteaa.

- Joukkueessa on muutamia tuttuja siltä ajalta kuin itsekin olin mukana, kuten Jawher Mnari . Olisihan se itsekin hienoa olla mukana, Ady hymyilee.

Brasilialla kepeä lohko

Onnen voi sanoa potkaisseen Brasiliaa lohkoarvonnassa, kun vastaan tulevat F-lohkossa Australia, Japani ja Kroatia.

- Jos Brasilia selvittää alkulohkon ja seuraavan vaiheen (neljännesvälierät), silloin he ovat vahvoilla. Mutta pitää muistaa, että paljon muitakin kovia maita on mukana, tuumaa Ady ja tunnustaa liimautuvansa MM-pelien ajaksi television ääreen aina kun vain mahdollista.

Brasilian ja Tunisian keskinäinen kohtaaminen on ensi kerran teoriassa mahdollinen juuri neljännesvälierien jälkeen puolivälierissä.

Pekka Mäntylä