Kuluttaja

Uutuudet rynnistävät nyt kauppoihin

Jopa noin 75 prosenttia Suomen vuosittaisesta jäätelövolyymistä myydään kesäkuukausien aikana, touko-elokuun välisenä aikana. Uutuusjäätelöitä saapuu kauppaan nyt päivittäin. Moni pitää vappua jäätelökauden varsinaisesti avaavana päivänä, toinen merkittävä virstanpylväs on koulujen loppuminen.

– Uutuusjäätelöiden kehittäminen aloitetaan noin 1,5 vuotta ennen kuin ne tulevat markkinoille, viimeinen puoli vuotta on sitten todella tiivistä työtä, kertoo Johanna Sewon-Kievari, Suomen Nestlén markkinointijohtaja.

Nestlén omistama Valiojäätelö lanseeraa kesäksi parisenkymmentä uutuutta. Kovimmaksi menestyjäksi Sewon-Kievari veikkaa Marianne-tuuttia.

– Vaikka suuri osa kuluttajista haluaa syödä tuttuja jäätelömakuja, uutuuksilla on iso merkitys sekä kuluttajille että myös meille liiketoimintamielessä.

Ingmanin uutuuksia on tänä vuonna kaupoissa kahdeksan, ja brand manager Katja Aho sanoo, että ”Kingis edellä mennään”. Suosikkipuikko kun täyttää nyt 30 vuotta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sewon-Kievari pitää tärkeänä sitä, että tarjolla on eri hintaisia jäätelöitä, jokaiselle kukkarolle sopivia. Aho huomauttaa, että jäätelö on usein impulssiostos, joka valitaan koriin tai kärryyn hintaa katsomatta.

– Paitsi tietysti lapset, jotka ostavat jäätelöt viikkorahoistaan, katsovat hintoja tarkemmin.

Turun Sanomien toimituksen raati maisteli osaa kevään uutuuksista ja kirjasi kommentteja. Suosikit erottuivat selvästi: ykkössijan sai Marianne-tuutti, kakkostilan jakoivat Twister ja Cornetto Love Disc. Myön ananaksen makuinen Solero miellytti raatia.

Suurin osa uutuusjäätelöiden hinnoista sijoittui euron molemmin puolin, kallein oli Ben&Jerry’sin yli kahden euron hintainen jäätelökeksi.

Painoaan tarkkailevan kannattaa huomioida, että suklaisessa jäätelössä on helposti kolme kertaa enemmän kaloreita kuin mehujäässä.

Testijäätelöt ostettiin Itäharjun Prismasta, hintatiedot myös sieltä.