Harkka-Yhtiöille uudet toimitilat

Autoliitto palaa takaisin Turkuun

Autoliiton palvelut palaavat Turkuun ensi vuoden alussa, kun Harkka-Yhtiöiden uudet toimitilat valmistuvat, kertovat Autoliiton Jukka Tolvanen (vas.) sekä  Tomi ja Esa Harkka.
Autoliiton palvelut palaavat Turkuun ensi vuoden alussa, kun Harkka-Yhtiöiden uudet toimitilat valmistuvat, kertovat Autoliiton Jukka Tolvanen (vas.) sekä Tomi ja Esa Harkka.

Harkka-Yhtiöiden uusien toimitilojen valmistuessa Turun Korinpunojankadulle palaavat myös Autoliiton palvelut takaisin Turkuun. Autoliiton perinteikäs aluetoimisto sulki ovensa Puolalankadulla viime vuoden lopulla.

– Tämä palvelukokonaisuus on ehdottomasti lippulaivamme ja näyttää tietä kehittyville autopalvelutoiminnoille, viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen Autoliitosta kehuu.

Autoliiton jäsenistölleen tarjoama AL-turva on kasvattanut huimasti suosiotaan viime vuosina. Turvan lunastaneet saavat maksuttomasti tiepalvelua esimerkiksi auton rikkoontumisen, polttoaineen loppumisen, tieltä suistumisen tai rengasrikon vuoksi. Palveluihin kuuluvat myös sijaisautot, korvaavat kuljetukset sekä majoituspalvelut.

Kotimaan lisäksi turva on voimassa lähes kaikissa Euroopan maissa, Kanariansaarilla sekä osassa Venäjää.

Tolvasen mukaan Harkka on yhteistyökumppanina mitä sopivin, sillä entuudestaan yrityksellä on hinaus- ja korjaamotoimintaa, lisäksi se on toiminut vapaaehtoisen ja ammattimaisen tiepalvelun tukikohtana. Matkanjatkumispalveluiden lisäksi palvelupisteestä saa karttoja, Autoliiton tuotteita, neuvontaa sekä kansainvälisiä ajokortteja.

Autoliitto pyrkii muutoinkin vahvistamaan alueellista toimintaansa.

– Tarkoituksenamme on kehittää ammattimaista tiepalveluamme ja matkanturvaamispalvelujamme nykyistäkin paremmiksi yhteistyössä autoalan yrittäjien kanssa, Tolvanen lisää.

Uudentyyppinen yrittäjävetoinen pilottipalvelupiste valmistui jokin aika sitten Jyväskylään ja Ylöjärvelle. Autoliiton toiveissa on saada samantyyppisiä lisää eri puolille Suomea. Joitain Autoliiton palveluita saa myös vakuutusyhtiöiden ja autoalan yritysten kautta.

Uuden ajan
autopalvelutalo

Lemminkäinen Talo Oy:n urakoiman Harkka-Yhtiöiden autopalvelutalon rakennustyöt aloitettiin viime huhtikuussa ja valmista pitäisi olla vuoden vaihtuessa. Uusien toimitilojen myötä tulee Autoliiton palvelujen ohella myös muuta uutta toimintaa, joista yksi mielenkiintoinen on autojen kuntotarkastustoiminta.

– Autojen kuntoa tarkastetaan saksalaisen autojärjestö ADAC:in kehittämän kaavan mukaan ja tarkastuskohtia on huomattavasti enemmän kuin määräaikaiskatsastuksissa, toimitusjohtaja Esa Harkka kertoo.

Harkan oman henkilökunnan lisäksi tarkastuksia tekevät tulevaisuuden katsastusmiehet eli Turun Ammattikorkeakoulun autoinsinööriopiskelijat saaden samalla tärkeää työssäoppimista.

Noin 1 200 neliön tiloihin tulee lisäksi AD-huoltokorjaamo, henkilöautojen ja korkeiden pakettiautojen pesuhalli sekä tilat hinauskalustolle. Yhtiö jatkaa myös virallisena romuautojen vastaanottopisteenä.

Uusiin tiloihin tulee omat neliöt romuajoneuvojen kuivatukseen ja ulkoalueelle tulee 600-700 neliön suuruinen voimassaolevien pykälien mukainen romuautojen säilytyspiha.

MARJA HEIKKILÄ

Harkka-Yhtiöiden moderni, 1 200 neliön autopalvelutalo valmistuu Turun Korinpunojankadulle vuoden vaihteessa.
Harkka-Yhtiöiden moderni, 1 200 neliön autopalvelutalo valmistuu Turun Korinpunojankadulle vuoden vaihteessa.
Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.