Päiväkotien sokerimäärät pysyvät kohtuullisina
Monessa varsinaissuomalaisessa päiväkodissa sokerin käyttöä välipaloilla on viime aikoina vähennetty.
Sekä Turusta, Naantalista, Raisiosta että Kaarinasta kerrotaan, että sokerin käyttö on vähentynyt.
Haussa on usein kultainen keskitie. Sokeri parantaa esimerkiksi marjakiisselien makua. Päätarkoitus on kuitenkin monipuolinen ja terveellinen ruokavalio. Esimerkiksi Raisiossa sokeria on vähennetty, mutta kasvisten määrää puolestaan lisätty.
Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm toppuuttelee vanhempien huolta päiväkotien sokerisista välipaloista. Välipalaan on hänen mukaansa perusteltua lisätä pieni määrä sokeria, jos sen avulla saadaan syötettyä lapselle esimerkiksi kuitua, marjoja tai hedelmiä.
Liika sokeri on kuitenkin Fogelholmin mukaan haitallista, eikä lisätystä sokerista sinänsä ole ihmiselle mitään hyötyä.
LUE LISÄÄ LAUANTAIN TURUN SANOMISTA TAIDIGILEHDESTÄ