Kommentti
Johanna Käkönen:

Näin äänestys käytiin – TS:n lukijat antoivat kymmeniä tuhansia ääniä turkulaiselle ruoalle

Kun Turun Sanomien lukijoita pyydettiin laittamaan turkulaisia ravintoloita ja kahvioita paremmuusjärjestykseen, seurasi äänivyöry. Oman suosikin valitseminen kymmenen ehdokkaan joukosta viidessä eri kategoriassa oli tehtävä, johon valtava joukko lukijoita halusi kertoa mielipiteensä.

Ruoka, ravintolat ja kahvilat ovat meille tärkeitä ja niiden paremmuudesta ja suosikkiasemasta kiistellään välillä tiukinkin sanankääntein. Toisaalta, kaikki tiedämme, että makuasioista voi olla myös eri mieltä.

Kun äänestys keräsi kymmeniä tuhansia ääniä ja jokainen sarjansa voittaja voi kehua saaneensa taakseen satoja, tuhansia ääniä, täytyy myös tuloksen kertoa jotain. Kansa on puhunut.

Juttusarjamme Turku, Suomen ruokapääkaupunki on kerännyt paljon kiitosta. Kun Turun kaupunki sai oikeuden emännöidä Pohjoismaisten Michelin tähtien jakogaalaa, halusimme toimituksessa juhlistaa paikallista ruokakulttuuria. Ruokaskenen tekijät ja ideoijat ovat näkyvyytensä todella ansainneet.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juttusarjan yhtenä osana päätimme toteuttaa äänestyksen, jossa lukijat valitsevat parhaita turkulaisia ruoka- ja kahvipaikkoja. Annoimme ensin vapaat kädet jättää ehdotuksia, mikä paikka pitäisi olla mukana, kun äänestetään Turun parasta kahvilaa, lounasta, pizzeriaa, kebabpaikkaa tai grilliä.

Saimme satamäärin ehdotuksia. Lähes kaikissa kategorioissa oli helppo nostaa esiin 10 eniten ääniä saanutta ja aloittaa äänestys niiden kesken. Varmistimme kuitenkin, että äänestykseen valikoitui huippukaarti.

Muutamissa kategorioissa kymmenen ehdokkaan valinta oli vaikeaa, ja tuntui, että hyviä ehdokkaita jäi liikaa ulkopuolelle. Nämä paikat nousevat toivottavasti tulevaisuudessa voimakkaasti esiin ja ovat mukana sitten myöhemmissä äänestyksissä.

Verkkoäänestys viidessä eri kategoriassa lanseerattiin huhtikuun lopussa. Äänestys päättyi 8. toukokuuta. Saimme kymmeniä tuhansia ääniä. Jokaisen sarjan voittaja keräsi tuhansia ääniä.

Tiukin kisa käytiin kahvila-sarjassa, jossa voittaja ratkesi vain marginaalisella, reilun sadan äänen erolla. Suurin ero oli grillit-sarjassa.

Tässä äänestyksessä lukijat pääsivät valitsemaan suosikin vain muutamassa kategoriassa. Lisää äänestyksiä uusista kategorioista on luvassa syksyllä.

Äänestäjien ja ruokapaikkoja äänestyslistalle ehdottaneiden kesken on arvottu kolme ravintolalahjakorttia henkilön suosikkipaikkaan. Lahjakortin voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille äänestäjille ja ehdotuksia jättäneille!

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.