Ruoka

Maistuisiko ohra-kebab-kasviswokki? – Onneksi on ohra -reseptikilpailun tuomaristo ilahtui finalistien innovatiivisista mauista

Jori Liimatainen
Keittiömestari Tomi Mäkinen valmistaa ohra-kebab-kasviswokkia tuomariston maisteltavaksi.
Keittiömestari Tomi Mäkinen valmistaa ohra-kebab-kasviswokkia tuomariston maisteltavaksi.

Turun Logomossa käytiin tiistaina Onneksi on ohra -reseptikilpailun finaali. Kilpailun avulla etsitään uusia tapoja käyttää ohraa ruuanlaitossa. Samalla halutaan nostaa ohran arvostusta suomalaisena r...

Tämä sisältö on digitilaajillemme.

Lue juttu ja tutustu myös muuhun digisisältöömme.

Tilaa 1 kk 1,90 €

Tee tilaus verkkosivuillamme. Pääset lukemaan jutun ja tutustumaan myös muuhun digisisältöömme.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (3)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Sivustaseuraaja
Odotan innolla…
… että ilmestyvät jonkun ravintolan ruokalistoillekin. Uuteen arvoon.
Itse olen puhunut ohran puolesta jo vuosia, mutta ravintoloissa ainut tarjolla oleva on ohrapirtelö. Olen lähettänyt muutamalle tehtaallekin ehdotuksen, että käyttäisivät riisin sijasta ohraa.

Leipuritkaan (tai kaupat) eivät sitä suosi. Ohraleipää saa hakemalla hakea.
Pikaisella kelauksella, uskoisin että kaikki reseptit olisi helposti muutettavissa vegaanisiksi

Faktatiedoista unohtui yksi nykypäivänä erittäin tärkeä seikka, nimittäin ilmastoystävällisyys. Riisiin verrattuna ohra on kuin enkeli.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
Vast: Odotan innolla…
Ohra on tosiaan hyvää. Ihan parasta se on ohraryynipuurona tai -vellinä. Ohrarieskakin on hyvää, joskaan ei ihan lempileipäni, ohrasekaleivät ovat enemmän makuuni. Ohra riisin tapaan käytettynä on hyvä vaihtoehto. Yksi haittapuoli sillä kuitenkin on riisiin verrattuna: gluteeni.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Odotan innolla…
Autsch, unohdin gluteenin. Näin se on kun ei omaa mahaa kosketa.

Angus, ettei vain olisi niin että et ole koskaan saanut kunnollista (oikeaa 😇 ) ohrarieskaa? Sillä täällä sitä ei saa, on vain jotain vaasalaisen leipomon tekemiä pieniä ohraläpyköitä, eikä ne maistu ohralle nimeksikään. Tosin rieskaakin on monenlaista, jossakin päin maata muistuttaa mielestäni ohutta limppua. Minulle oikea ohrarieska on ohut, noin pizzan kokoinen. Mielellään lämpimänä, kiitos.

Otin viime vuonna yhteyttä ”rieskapitäjässä” Tervolassa sijaisevaan leipomoon ja kysyin toimittavatko he muuallekin Suomeen? Joo, toimittavat, saman päivä leipää lähtee mm. pk-seudulle ja Tampereelle. Niinpä niin, Tampereelle tietenkin. Olishan se pitänyt arvata.

Itse käytän ohraa melkein mihin tahansa riisin sijaan, mutta ohrapuuro (rieskan lisäksi) on minunkin herkkua. Jos puuroa jää, paistan pieniksi paksuhkoiksi letuiksi. Lisukkeena jollekin tai ihan sinänsä puolukan kanssa. Siksi tuo bliniresepti kiinnostaakin…
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.