Luonto Plus: Melko "tulinen" retkikeitto Turun Urusvuoressa jääkautisen siirtolohkareen kainalossa

Kaikki ei Luonto Plus -ohjelmaa tehdessäkään suju kuin Strömsössä. Se nähtiin tällä viikolla Turun Urusvuoressa, jossa ohjelman tekijät valmistivat retkiruokaa Suomen toiseksi suurimman siirtolohkareen kainalossa.

Juha Paju
Urusvuoren Pirunpesäksi nimetty haljennut siirtolohkare on Suomen toiseksi suurin siirtolohkare.
Urusvuoren Pirunpesäksi nimetty haljennut siirtolohkare on Suomen toiseksi suurin siirtolohkare.
Juha Paju
Pirunpesän lisäksi paikalla on mittava määrä erikokoisia jääkauden jäänteitä.
Pirunpesän lisäksi paikalla on mittava määrä erikokoisia jääkauden jäänteitä.

Muisto jääkaudesta on vaikuttavaa nähtävää, mutta melkein yhtä vaikuttavia ovat ohjelman luontoasiantuntijan, Turun yliopiston eläinmuseon konservaattori Ari Karhilahden kokkaustaidot.

Juha Paju
Tarina kertoo siirtolohkareen sisällä olleesta pirujen pesästä, jonka Jumala salaman iskulla halkaisi. Tällöin kaikki pirut sinkoutuivat maailman tuuliin.
Tarina kertoo siirtolohkareen sisällä olleesta pirujen pesästä, jonka Jumala salaman iskulla halkaisi. Tällöin kaikki pirut sinkoutuivat maailman tuuliin.
Juha Paju
Luonto Plus -ohjelman nauhoituksissa retkiruokana Urusvuoressa oli kalakeittoa.
Luonto Plus -ohjelman nauhoituksissa retkiruokana Urusvuoressa oli kalakeittoa.
Juha Paju
Toimittaja Ann-Mari Rannikko (vas.) ja luontoasiantuntija Ari Karhilahti rekikeiton äärellä.
Toimittaja Ann-Mari Rannikko (vas.) ja luontoasiantuntija Ari Karhilahti rekikeiton äärellä.
Juha Paju
Kultasieni, entiseltä nimeltään kultakehnäsieni on tulokaslaji eikä lainkaan ruokasieni, toisin kuin Turun oma nimikkosieni kultarousku.
Kultasieni, entiseltä nimeltään kultakehnäsieni on tulokaslaji eikä lainkaan ruokasieni, toisin kuin Turun oma nimikkosieni kultarousku.
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.