Teemat

Unohda flossaus – Uusi korealainen haitanssi valloittaa somea

YOUTUBE
Kuvakaappaus Youtubesta.
Kuvakaappaus Youtubesta.

Viime keväänä levinnyt, videopeli Fortnitesta alkanut flossaus on saanut seuraajan korealaisesta lastenlaulusta. Haitanssina tunnetut liikkeet valloittavat parhaillaan sosiaalisen median kanavia.

Kaikkien jäykkälanteisten onneksi uusi muotitanssi on paljon flossausta helpompi. Tanssiliikkeet koostuvat lähinnä käsien eleistä, joilla imitoidaan haiden leuanliikkeitä. Pikkuhain leuat louksuttavat vain pikkuriikkisen sormien heilutuksen verran. Isähain syöntiliikkeisiin tarvitaan koko käsi. Mamma- ja pappahain matkimisessa pidetään sormet koukussa – koska haivanhuksilla ei tietenkään ole hampaita.

Haitanssi on lähtöisin eteläkorealaiselta Youtube-kanavalta. Haiden elämästä kertova laulu alkoi kerätä suosiota viime vuonna, kertoo brittiläinen Independent-lehti. Tähän mennessä Baby Shark Song on kerännyt jo liki 1,7 miljardia katselukertaa. Wikipedian mukaan laulu on kivunnut jo kaikkien aikojen Youtube-videoiden tilastossa sijalle 34. Pinkfong-kanavan julkaisema laulu on kivunnut myös myyntilistoille ainakin brittiläisissä musiikkipalveluissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Haitanssi on poikinut sosiaalisessa mediassa oman tanssivideoiden alagenrensä. Jo aiemmin netissä levisi tanssihaaste, jossa ihmiset kuvasivat itseään tanssimassa liikkuvan autonsa vierellä. Haitanssihaasteessa samaa tehdään Baby Shark Songin tahtiin. Vannoutuneimmat haitanssijat ovat jopa pukeutuneet haiasuihin.

Brittiläinen The New Daily -lehti kertoo asiantuntijoiden jo huolestuneen aikuisten lastentanssivillityksestä. Ilman kuljettajaa liikkuva auto kun on ilmeinen turvallisuusriski.

Haitanssia tanssitaan myös turvallisemmin ilman liikkuvaa autoa. Muun muassa Pohjois-Irlannin poliisi on ladannut Twitteriin oman tanssinäytteensä.