TS Tänään

7 konstin halloween

RIITTA SALMI
Jäädytä jääpaloihin hämähäkkejä ennen halloweenjuhlia.
Jäädytä jääpaloihin hämähäkkejä ennen halloweenjuhlia.

1 Veriset kynttilät

Kynttilöillä saa helposti halloweentunnelmaa. Mustat ja oranssit kynttilät sopivat teemaan, mutta myös valkoisista kynttilöistä saa tuunattua juhlaan sopivat. Valkoisen kynttilän lisäksi tarvitset läpivärjätyn punaisen kynttilän. Polta punaista kynttilää hetken aikaa ja valuta sulanutta kynttilämassaa valkoisen kynttilän päälle valuvan veren näköiseksi. Lisäksi voit koristella aluslautasta tekoverellä.

2 Lakanasta liina

Halloweenin pöytäliinan ei tarvitse olla turhan hieno ja sileä. Pöydän päälle sopii musta lakana, mustat jätesäkit tai juhlavampaan tunnelmaan satiininen lakana.

Tumman kankaan päälle sopii hämähäkinseitti, jonka voi ostaa valmiina tai venyttää itse vanusta.

Myös harsokankaasta repimällä voi tuunata oman halloweenliinan. Vaaleaan kankaaseen kauhutunnelma syntyy tietysti tekoverellä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

3 Leijuvat ilmapallot

Ilmapallot saa leijumaan katosta ilman heliumiakin. Kiinnitä ilmapallojen päälle ompelulanka tai siima ohuella kaksipuolisella teipillä ja teippaa lanka kiinni kattoon. Koristele ilmapallot lisäksi naruilla, esimerkiksi sopivan värisellä lahjanarulla.

Valaisevat ilmapallot saat sujauttamalla puhallusvaiheessa ilmapallon sisään led-tuikun. Led-valon sisältäviä ilmapalloja myydään myös valmiina.

4 Koristele irtokarkeilla

Karkkikäärmeet, pääkallokarkit ja tekohammasnamit sopivat kauhujuhlien tarjoiluun sellaisenaan, mutta niistä saa myös tuunattua koristeita. Tee herkkuhirviö täyttämällä läpinäkyvä maljakko sipseillä tai popcorneilla ja aseta kaksi karkkisilmää maljakon keskelle. Hirviön hiuksina toimivat karkkikäärmeet.

Käärmenameja voi kiemurrella myös lasien reunoilla ja tarjoiluastioilla siellä täällä.

Eriväriset tekohammaskarkit toimivat lasin merkitsijöinä ja niitä voi käyttää myös lautasliinarenkaina.

5 Appelsiinikurpitsat

Kaiverrettu kurpitsalyhty on halloweenin perinne, mutta kurpitsanaamoja voi tehdä myös mandariineista tai appelsiineista piirtämällä niille naamat permanent-tussilla. Hedelmät kannattaa pestä etukäteen astianpesuaineella, jotta niiden vahapinta irtoaa ja tussi tarttuu niihin helpommin.

6 Savuava noidanpata

Mystistä savua saa toteutettua kuivajäällä. Kuivajäätä myydään esimerkiksi kaasu- tai lvi-liikkeissä. Kuivajäätä asetetaan haluttuun astiaan ja kun päälle kaadetaan vettä, se alkaa höyrytä voimakkaasti.

Näyttävä halloweenkoriste on esimerkiksi savuava noidanpata, höyryävät taikajuomapullot tai kurpitsanaama, jonka silmistä tupruttaa usvaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kuivajäätä ei saa käsitellä paljain käsin, se aiheuttaa paleltumia. Kuivajää maksaa pari euroa kilolta. Yksi kilo riittää siihen lisätyn veden määrästä ja lämpötilasta riippuen tekemään höyryä noin puolisen tuntia. Kuivajää säilyy kylmälaukussa haihtumatta pari päivää.

7 Tuunatut jääpalat

Aseta jääpalarasiaan pieniä muovisia hämähäkkejä tai teemaan sopivia irtokarkkeja ennen jäädyttämistä, niin saat halloweenkoristeita boolimaljaan lisättäväksi. Näyttävän suuren kädenmuotoisen jääpalan boolimaljaan saa myös jäädyttämällä vettä kumihanskassa. Huuhtele jääpala ennen booliin asettamista.

RIITTA SALMI
Punaisen kynttilän täytyy olla läpivärjätty, jotta sillä voi valuttaa ”verinoroja” valkoiselle kynttilälle.
Punaisen kynttilän täytyy olla läpivärjätty, jotta sillä voi valuttaa ”verinoroja” valkoiselle kynttilälle.