Matkailu

Chilen järvimaisemissa

Samaan aikaan, kun suomalaisten kiinnostus espanjankieleen vieraana kielenä lisääntyy, kasvaa suomalaisten kiinnostus myös Etelä-Amerikan matkoihin. Yksi Etelä-Amerikan kiehtovimpia maita on mahtavien Andien ja Tyynenmeren välissä levittäytyvä Chile. Sen maisemat kuuluvat mantereen kauneimpiin.

Chile on luonnoltaan ja ilmastoltaan äärimmäisyyksien maa. Sillä on pituutta 4 300 kilometriä, mutta leveyttä keskimäärin vain 200 kilometriä.Nauhamaisesta pituudesta johtuen maan ilmasto vaihtelee Atacaman kuumasta aavikkoilmasta etelän arktiseen kylmään.

Chilen järvialue on paikallisten ja yhä enemmissä määrin myös ulkomaalaisten matkailijoiden suosiossa. Ja syynkin voi helposti ymmärtää. Kun matka suuntautuu järvialueelle, on Puerto Montt oiva valinta tukikohdaksi.

Matkailijan ensivaikutelma on, että hän on saapunut johonkin saksalaiseen kaupunkiin. Katujen varsilla tervehtii taloja, joista näkee selvästi baijerilaisen arkkitehtuurin piirteet. Pöydässä taas odottavat saksalaiset herkut, kuten ihanat küchenit.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Saksalaiset siirtolaiset saapuivat runsaslukuisina tänne 1852 etsimään parempaa elämää. Myös toisen maailmansodan jälkeen monet saksalaiset muuttivat Chileen.

Puerto Montt tunnetaan Chilen merenantimien mekkana. Siksi täällä kannattaakin pysähtyä hetkiseksi nauttimaan ruokapöydän antimista. Valikoima on niin laaja, ettei kaikille herkuille edes löydy vastinetta sanakirjasta. Aterian kruunaa lasillinen chileläistä viiniä.

Marraskuusta maaliskuulle Puerto Monttin satamassa käy melkoinen tohina. Chilen vuonoille ja jäätiköille suuntautuvien laivamatkojen sesonkikausi on parhaimmillaan.

Laivamatka onkin mitä ihanin tapa päästä tutustumaan luontoäidin taideteoksiin eteläisessä Chilessä. Myös monet kansainväliset risteilyalukset pysähtyvät tuolloin kaupungissa.

Luontomatkailijan unelma

Puerto Monttista noin 20 kilometrin päässä sijaitsee Llanquihuen järvi. Sen rannalla sijaitsee monia viehättäviä kaupunkeja, kuten Ensenada, Puerto Octay sekä Frutillar.

Chilen toiseksi suurimman järven rannalla sijaitseva Puerto Varas on kuulu kukistaan ja nimenomaan ruusuistaan. Se on alueen tärkein matkailukohde.

Kaupungin rannalla istuessa voi hyvin ymmärtää miksi Santiago de Chilessä asuvat tulevat hakemaan täältä luontoa ja sen antamaa harmoniaa pääkaupungin hektiselle elämälle

Täällä matkailijaa odottaa maisemapaletti, joka on vuorten, järvien, jokien, vesiputousten sekä nykyisin enimmäkseen sammuneiden tulivuorten värittämä. Luontomatkailijan todellinen unelmakohde.

Huikeiden maisemien lisäksi alue tarjoaa myös paljon ulkoilma- aktiviteetteja, kuten vaellusta, vesiurheilulajeja, koskenlaskua, sukellusta sekä kalastusta.

Osornon (2 652 metriä) ja Calbucon
(2 003 metriä) lumihuippuiset tulivuoret heijastuvat kauniisti Llanquihuen järven pintaan. Maisemat ovat silmiä hiveleviä, varsinkin jos niitä pääsee ihailemaan laivan kannelta.

Osorno muistuttaa erehdyttävästi japanilaista Fuji-sisartaan, niin samannäköisiä ne ovat.

Maailman kaunein järvi

Pyhänmiesten-järvi, joka tunnetaan myös nimellä Smaragdi-järvi, kimaltelee kauniisti tammikuisen auringon alla. Monet ovat nimenneet järven maailman kauneimmaksi. Järvi sijaitsee Vicente Pérez Rosalesin kansallispuistossa. Tämä 1926 perustettu puisto on maan vanhin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pyhänmiesten-järvi on tärkeä solmukohta. Sen kautta kulkee suosittu järvienylitys-reitti, joka alkaa Puerto Monttista ja päätyy Argentiinan puolelle San Carlos de Barilocheen. Matkaa taitetaan lautoilla ja linja-autolla. Sen voi tehdä päivässä, mutta omatoimimatkailija käyttää matkaan aikaa ja yöpyy vaikkapa Peullassa.

Koska matka maapallon toiselle puolelle on pitkä, ei paikan päällä kannata laatia tiukkaa minuuttiaikataulua, vaan nauttia kohteesta ajan kanssa.