Matkailu

Dinosaurusmuseossa
kurkistetaan Hollywoodiin

Lentoliskot, raptorit ja tyrannosaurus Rex tulevat mielissä eloon Castletownrochen Dinocafessa.
Lentoliskot, raptorit ja tyrannosaurus Rex tulevat mielissä eloon Castletownrochen Dinocafessa.

Keskellä Castletownrochen kylää Irlannin Corkin kreivikunnan Mallowssa saattaa yllättäen päätyä dinosaurusten maailmaan. Kylässä sijaitsee ehkä yllättäen mielenkiintoisia taustatarinoita pursuava Dinomuseo, jonka lonkerot johtavat aina Hollywoodin unelmatehtaaseen asti.

Selitys Dinosaurusten maailman ja tiettyjen Hollywoodin hahmojen esiintymiseen keskellä Corkin maaseutua kuuluu museon taustahahmoihin. Museota pyörittää kylään asettunut David Gavin, yksi maailman johtavista mallinukkien ja tekoihojen tekijöistä.

Gavinin aikaansaannoksiaan on nähty muun muassa elokuvissa The Fifth Element ja Jurassic Park II- Kadonnut maailma. Myös Lontoon maailman kuulun Madame Tussaudin vahakabinetin nukkien hampaat ja silmät ovat Gavinin tekemiä. Gavin on myös tunnustettu proteesien tekijä, joka tekee yhteistyötä sairaaloiden kanssa.

Itse museo vie takaisin miljoonien vuosien taakse. Gavinin museoon luomien dinosaurushahmojen sekä niihin liittyvien tarinoiden ja faktojen myötä kuulijoille avautuu se aika, jona maailmalla tallustelivat jättimäiset saurukset. Kauan ennen kuin ihmiset edes asuttivat tätä maapalloa.