Kuluttaja

Tavarat kiertoon vaihtorinkipalvelussa

Suomalainen verkossa toimiva tavaranvaihtopalvelu Netcycler rohkaisee kierrättämään tarpeetonta tavaraa. Toistaiseksi testiversiona kutsuperiaatteella toiminut ilmainen palvelu avataan yleisölle ylihuomenna keskiviikkona eli 24.3.

Netcycler toimii kehittyneen vaihtoringin tavoin. Palveluun kirjautunut käyttäjä pääsee tarkastelemaan tavaroita ja lisäämään omia tarjokkaitaan.

Tavaran omistaja määrittelee, mihin haluaa tavaransa vaihtaa, ja palvelu yhdistää tarjokkaat ja toiveet. Vaihdon todennäköisyys paranee, kun sopivia vaihdokkeja listaa monta. Osan tavaroista saa noutaa ilmaiseksi.

Netcyclerin Johanna Kajosaari kertoo, että palvelun puoli vuotta auki olleessa testiversiossa vaihtoja on syntynyt noin 250.

– Vaihtokauppojen määrä kiihtyy sitä mukaa kun tavaroiden määrä kasvaa. Viime vuoden puolella vaihtoja oli vasta kourallinen, suurin osa on tehty tämän vuoden puolella.

Tavaroita on nyt tarjolla yli 2 700, toiveita on 1 300. Rekisteröityneitä käyttäjiä on reilut 1 300.

– Pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere erottuvat kierrätysintoisimpina, mutta pienilläkin paikkakunnilla on käyttäjiä. Vaihdetuimpia ovat kirjat, DVD:t, lastenvaatteet ja -tarvikkeet sekä kodin tavarat, Kajosaari kertoo.

Vaihtopaikaksi voi sopia kotiosoitteensa tai esimerkiksi lähikirjaston. Tuotteiden sijainnin näkee palvelun kartalta, ja hakuja voi tehdä paikkakunnan mukaan. Nimet ja yhteystiedot välitetään vain vahvistetun vaihtokaupan osapuolille.

Palvelu toimii osoitteessa www.netcycler.fi.