Extra

Lista: Sano se disneyksi

Lapsuuden piirroselokuvien kuolemattomia lausahduksia voi siteerata elävässä elämässä.

n Mikä on motto? Vähän niinku Otto muttei sinne päinkään!

Timon ja Pumba selittävät asiat valaisevasti Leijonakuninkaassa. Ihmiset soveltavat selitystä mielellään ihan mihin tahansa sanaan, jolle vain keksivät riimiparin.

n Luotathan?

Kun kaverille ojentaa käden, elettä voi höystää siteeraamalla Aladdinia. Aladdin-leffassa on sopivia ilmaisuja myös tiukkoihin tilanteisiin: "Paniikin aika!"

Kultainen sääntö

Jafar tiivistää länsimaisen yhteiskunnan moraalin osuvasti: "Se kenellä on kulta, se tekee säännöt."

n Olen oikea poika!

Pinokkion hihkaisu toistetaan yleensä oktaavia korkeammalta kuin normaalisti. Lausahdukselle ei liene järkevää syytä. Ehkä se on keino muistuttaa läsnäolijoita puhujan miehuudesta.

n Turvapaikkaaaa!

Notre Damen kellonsoittajasta tuttua julistusta voi karjua silkasta riemusta tai sitten ahdingon ilmaisemiseksi. Huuto on paikallaan, kun on pyrkimässä epätoivoisesti jonnekin sisälle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

n Bibedi-babedi-buu

Haluatko härnätä kavereitasi? Silloin kannattaa hyräillä jokin Disney-rallatus, joka jää takuuvarmasti soimaan päähän. Haltiatarkummin "sala-kaduu-la-mentsika-buu-la bibedi-babedi-buu" ja Rafiki-paviaanin "asante sana, squash banana, wewe nugu, mimi apana" toimivat hyvin.

n En se mää ollu, se oli tuo juuri!

Pocahontas-elokuvan Kaarnamuori kamppaa kaksi miestä. Oikeassa elämässä puut harvoin liikkuvat, mutta niitä voi silti syyttää.

n Olet hirviö!

Julmaa ihmistä voi kutsua hirviöksi niin kuin Kaunottaren ja hirviön hahmoa. R-kirjainta kuuluu painottaa vähintään yhtä paljon kuin joulurauhanjulistuksessa.

Liisa Lundell