Extra

Uutisankan tutkimuksia: Keskustalle uusi logo

TS/
TS/

Palstalla käsitellään viikon tärkeimpiä uutisia.

JUORU-UUTISIA

Keskinkertaisesta vaalimenestyksestä johtuen Keskusta aikoo vaihtaa neliapilansa johonkin muuhun kasviin. Ehdotettu on ainakin merikukkaa.

RINTAUUTISIA

Miespappi kieltäytyi työstä naispapin rinnalla (TS 26.3.). Naispapin rinnan sijaan miespappi suostuu kuitenkin pitkin hampain tekemään työtä saarnastuolista käsin.

RIKOSUUTISIA

Kemin lumilinnaan murtauduttiin (YLE 26.3.). Saaliiksi rosvot saivat lunta.

KULTTUURI

James Joycen kiisteltyä kirjeenvaihtoa julkaistaan Yhdysvalloissa (YLE 26.3.). Julkaisupäätös viipyi yli 50 vuotta, sillä niin kauan kesti, ennen kuin kukaan jaksoi lukea kaikkia kirjeitä loppuun.

PRINSESSAUUTISIA

Prinsessa Madeleine johtaa Ruotsia tämän viikon (IS 25.3.). Viihdyttääkseen itseään prinsessa on kutsunut kosijat linnaan ja aikoo antaa heille erilaisia tehtäviä. Heidän pitää joko vangita elävä lohikäärme tai tuoda oikeiden eteen Palmen murhaaja. Kosijat etsiskelevät nyt kovasti lohikäärmeitä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

URHEILU

Yhdysvaltain suurlähettiläs ylisti TPS:n ja Lahjan tyttöjen vaihto-ohjelmaa (TS 25.3.). Erityisesti TPS:n vaihto-ohjelma oli suurlähettilään mieleen ja hän toivottaa Hannu Virralle onnea.

TYÖUUTISIA

SAK moittii Linnanmäen työoloja (HS 29.3.). Monien työntekijöiden elämä on yhtä vuoristorataa eivätkä he tunnu koskaan pääsevän työkarusellista pois, kun työnantaja vain vetkuttaa ja ketkuttaa ja vatkaa ja vaivaa heitä työvuorosta toiseen.

POSTIUUTISIA

Posti vaihtaa nimensä Itellaksi (TS 28.3.). Alkuperäinen nimi "posti" oli huono, sillä ihmiset eivät koskaan oikein oppineet muistamaan sitä. Nyt ihmiset iloitsevatkin aina kun itellaluukku kolahtaa eteisessä, että "itella tuli!".

PAIKALLISUUTISIA

Lutanjärven pohjamuta kertoo maisemasta vuosisatoja sitten (TS 28.3.). Tutkijoiden mukaan maisema oli mutainen.

KULTTUURIA

Kulttuuriväki on liittymässä SAK:hon (STT 26.3.) ja Juhani Palmu on jo ilmoittanut esittävänsä SAK:ssa mielellään sitä tyyppiä, joka ökyilee ruokapöydässä.

KALASTUSKIINTIÖUUTISIA

WWF:n mukaan EU:n tonnikalanpyynti on puolitettava (HS 29.3.). EU suostuu vaatimukseen ja on ilmoittanut pyytävänsä jatkossa tonnikaloista pelkän pääpuolen.

USKONNOLLISIA UUTISIA

Jumalanpalvelusten videointi voi uhata tietosuojaa (TS 28.3.). Kirkko ei halua, että tieto Jumalasta leviää ja kaiken maailman fanaatikot liittyvät kirkon jäseniksi.

ASBESTIUUTISIA

Asbesti otetaan pois Linnanmäen kummitusjunan kattorakenteista (HS 30.3.), vaikka monien mielestä juuri se on koko paikan pelottavin asia.

Roope Lipasti