Extra

Elämän estradilla: Vampyyri iskee!

TS/Päivi Kosonen<br />Pari vuotta sitten Ruisrockissa vieraillut naapurimaan The Ark laulusolistinsa Ola Salon johdolla on tällä hetkellä euroviisujen vedonlyöntitilaston ykkönen.
TS/Päivi Kosonen
Pari vuotta sitten Ruisrockissa vieraillut naapurimaan The Ark laulusolistinsa Ola Salon johdolla on tällä hetkellä euroviisujen vedonlyöntitilaston ykkönen.

Euroviisujen vedonlyönti on täydessä vauhdissa, vaikka Helsingin vappuhulinan jatkeisiin on aikaa vielä kuukausi. Tähän mennessä viisuhullujen euroja hamuaa kahdeksan kansainvälistä vedonlyöntitoimistoa.

Ensimmäiset tiedot vedonlyöjien suosikeista ovat pelottavia. Semifinaalien kautta finaaliin tähtäävän Sveitsin kauhistuttava edustusbiisi, DJ Bobon Vampires are alive , on kova pala finaalisuosikeillekin.

Vampyyria kauhistuttavampaa ainakin suomalaisille taitaa olla se, että varmuudella finaaliin selviytyneiden vedonlyöntisuosikki on The Ark Ruotsista biisillä The Worrying Kind . Tai mikäs siinä. Bändihän tykkää Suomesta kuin vampyyri suomineitosista. Finaaliedustajista kakkosena keikkuu venäläinen tyttökolmikko Serebro.

Hanna Pakarinen viisulla Leave me alone pääsee Helsingissä suoraan finaaliin ja on varmoista finalisteista vedonlyöntitilastojen kahdeksas. Jos lasketaan sekä finalistit että semifinalistit, Hanna on tällä hetkellä sijalla 17 eli aika normaaliin marssijärjestykseen Lordin jälkeen ollaan palaamassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Euroviisujen kunniaksi Warner aikoo julkaista tuhdin paketin euroviisumusiikkia vuosien varrelta.

Suomen finaaliklassikot -kokoelmalle on koottu euroviisuja Suomen karsinnoista 1960-luvun alusta tähän päivään. Uudella tupla-albumilla ovat mukana niin Tamara Lund, Lasse Mårtenson, Katri Helena, Laila Kinnunen kuin Markku Arokin . Kokoelman toisella kiekolla esiintyvät mm. Anneli Saaristo, Riki Sorsa, Arja Koriseva, Nightwish , Annika Eklund ja Johanna Kurkela . Laulut ovat siis karsintavaiheissa hiteiksi nousseita.

Toissa vuonna ilmestynyttä Suomen euroviisut 1961-2006 -levyä on täydennetty Lordin voittobiisillä. Lisäksi vuodelta 2005 peräisin oleva Käännetyt viisuhelmet julkaistaan nyt uudelleen.

Viisujen lisäksi maassa puuhataan kovalla touhulla koko ajan myös ensi kesän tangomarkkinoita, joilla puhaltavat uudet tuulet.

Valtio raotti tangoille ensimmäisen kerran nyt avustuskirstuaan. Kyllä on siis kannattanut ministereitä ja muita lipposia Seinäjoelle rahdata!

Tangojen suurin puhallus koettiin siinä, kun Tallink Silja merirosvosi itselleen väylän Vikingiltä. Näin ollen perinteinen tangogaalakin tanssataan tästä lähtien valkoisilla laivoilla. Kuninkaallisille hienona juttuna asiassa on se, että laivayhtiö työllistää kaikkia finalisteja eli tango merellä soi yhä voimallisemmin.

Tangojärjestäjät ovat katsoneet hyväksi muuttaa myös kuninkaallisten valintamenettelyä. Seinäjoelle valitaan Raisiosta viisi naista ja viisi miestä, mutta siellä perjantain finaalikarsinnasta pääseekin lauantain finaaliin vain kaksi naista sekä kaksi miestä. Näin kuninkaallisten joukosta tipautetaan toiset prinsessat ja toiset prinssit pois. Veikkaan, että tangoista puhutaan heti viisujen jälkeen Raision toukokuisen tapahtumankin kynnyksellä vielä monenlaisin äänenpainoin.

Jukka Saarinen