Extra

Itsetunnon kohotus Virossa halvempaa

Nina (nimi muutettu) oli potenut vuosikausia kompleksia liian mitättömistä rinnoistaan. Vuosien varrella itsetunto-ongelma paisui niin, ettei hän sietänyt itseään alastomana.

- Olin kuullut silikoni-implanttien vaaroista, mutta aloin harkita niitä yhä kelvollisempana vaihtoehtona pahenevalle kompleksilleni, Nina kertoo.

Saatuaan tarpeeksi rahaa kokoon, Nina hakeutui kahden eri suomalaisen lääkärin vastaanotolle kysymään näiden mielipidettä asiasta.

- Samalla rinnoistani otettiin mammografiakuva, jolla varmennettiin, ettei toimenpiteelle ole terveydellistä estettä. Lääkärit eivät suositelleet implanttien laittoa, varsinkaan Virossa, Nina sanoo.

- Toinen heistä kuitenkin totesi, että tuskin leikkausta missään autotallissa tehdään.

Nina hakeutui virolaisen kauneuskirurgiaklinikan Suomessa sijaitsevaan konsulttitoimistoon. Siellä luvattiin paljon, tallinnalaisella klinikalla kaikki puhuvat suomea ja asiat ovat muutenkin loistavasti. Toisin kävi.

- Suomea osasi vain kirurgi, muiden kanssa oli puhuttava englantia. Leikkauksen jälkeen tokkurassa se ei ollut kovin helppoa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Itsetunnonkohotus maksoi Ninalle 3 100 euroa, hintaan sisältyi myös mukana matkustaneen ystävän ylläpito.

- Suomessa olisin maksanut puolet enemmän. Suosittelen kuitenkin ennemmin kotimaista vaihtoehtoa, Nina toteaa.

- Virossa se oli melkoista rahastusmeininkiä. Kirurgi sanoi ensitöikseen, että nyt laitetaan pamela-

anderssonit ja yritti laittaa isommat implantit kuin tahdoin. Muutenkin tuntui, ettei hän välittänyt tippaakaan siitä mitä minulle käy. Pyynnöistäni huolimatta en saanut esimerkiksi rauhoittavaa lääkitystä ennen leikkausta.

Konsulttitoimistossa Ninalle luvattiin molemmista implanteista 10 vuoden takuupassi. Hän ei saanut niitä edes jälkikäteen pyytämällä.

- Minulle ei myöskään missään vaiheessa selvitetty, mitä sisälleni laitettiin. Suomessa tällainen tärkeä asia olisi ilman muuta hoidossa.

Nina kertoo, että vaikka sairaanhoitajat olivat klinikalla hyvin ystävällisiä, häntä kaivertaa yhä kohtelu aivokuolleena kanana.

- Suurin osa klinikan asiakkaista on varmasti jostakin todellisesta itsetunto-ongelmasta kärsiviä ihmisiä, kauneutta kauneuden päälle hakevat ovat vain marginaaliryhmä, Nina pohtii.

Nina on nyt tyytyväinen ulkonäköönsä. Takaraivossa kaivertaa kuitenkin jatkuvasti tieto siitä, että omassa kehossa on jotakin vierasta ja tuntematonta.