Extra

Uutisankan tutkimuksia: SM-liiga laajenee Viroon

TS/
TS/

Palstalla käsitellään viikon tärkeimpiä uutisia.

URHEILU

Ilves voitti niukasti Viron presidentinvaalit (HS 24.9.). Tappara tuli toiseksi.

LISÄÄNTYMISUUTISIA

MTK vetoaa EU-ministereihin perheviljelyn puolesta (STT 26.9.). MTK toivoo, että jokaista viljeltyä lasta kohti saisi erikoisolosuhteiden tukea 16 ensimmäiseltä ikävuodelta sekä lisäksi katokorvauksen vuosilta, jolloin lapsia ei synny.

TURISMIUUTISIA

Ensimmäinen naisavaruusturisti laskeutui turvallisesti (STT 29.9.). Hänen mukaansa matka oli muuten mukava, mutta shoppailumahdollisuudet olivat olemattomat, hotellihuone oli pieni loukku, ulkona oli pakkasta 270 astetta eikä lennolla tarjottu edes kunnon ateriaa, vaikka matka maksoi 20 miljoonaa dollaria.

KUULUTUS

Hirvestäjät kokeilevat metsästystä kotisohvalta (24..9.). Jotta kokeilu onnistuisi, hirviä pyydetään ystävällisesti saapumaan metsästäjien olohuoneisiin heti hirvestyskauden aluksi, kuitenkin viimeistään joulukuuhun mennessä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

UUTISIA EU:sta

Barroso peräänkuuluttaa EU-johtajia tukemaan paavia (STT 24.9.), sillä maatalouden ohella paavi on ehdottomasti asia, joka ei oikein Euroopan leveysasteilla menesty ilman tukiaisia.

UUTISIA THAIMAASTA

Thaimaan Thaksin ehkä siirsi varoja Suomen kautta (HS 25.9.). Monet suomalaiskaupat ovat laittaneet kylttejä ikkunoihinsa, joissa vakuuttavat ettei sieltä ainakaan mitään ole hankittu. Niissä lukee "Thaks free". Osa suomalaisista on kuitenkin ilmaissut hänelle tukensa laittamalla auton katolle kyltin "Thaksi".

JULKISUUSUUTISIA

Maatalousministeriö tutkii miten viljelijöiden tuet julkistettaisiin (TS 26.9.). Ehdotettu on, että ne julkistetaan salaisessa paikassa kelloaikana, jota ei anneta julki.

VIIHDE

Big Brother -ahdistelusta aloitetaan esitutkinta (YLE 26.9.). Big Brother -ohjelma on syyttäjän mukaan ahdistellut ihmisiä lähes päivittäin eikä siltä ole voinut välttyä edes lehteä lukiessa.

VIINAUUTISIA

Vantaa harkitsee alkoholin täyskieltoa urheilukilpailuissa (HS 29.9.). Etenkin keihäänheittäjien toivotaan jatkossa olevan ainakin sen verran selvin päin, etteivät heitä yleisöä.

GLOBAALIUUTISIA

Viime kuukaudet olivat Turussa poikkeuksellisen väkivaltaisia (TS 26.9.). Asiantuntijoiden mukaan se kertoo globaalista ilmapiirin lämpenemisestä, johon syypäänä pidetään liian löyhiä etanolirajoituksia.

HÄTÄUUTISIA

Hätäkeskusten tilanne on tulehtunut (YLE 26.9.). Hätäkeskukset ovat yrittäneet tilata paikalle ambulanssia soittamalla hätäkeskukseen, mutta siellä ei ole vastattu jonkun tulehduksen takia.

TUPAKKAUUTISIA

Ravintoloissa tupakointiin voi saada kahden vuoden jatkoajan (TS 27.9.). Mutta vain siinä tapauksessa, jos tupakki on niin pitkä, ettei sitä saa loppumaan ennemmin.

Roope Lipasti