Extra

Parempi kuin Potter

TS/Tara Lehtonen<br />Aino Valkama (oik.) ja Tiia Seeve treenaavat jästihuispausta ja haluavat menestyä lajin SM-kisoissa ensi viikon lauantaina.
TS/Tara Lehtonen
Aino Valkama (oik.) ja Tiia Seeve treenaavat jästihuispausta ja haluavat menestyä lajin SM-kisoissa ensi viikon lauantaina.

Harry Potter -fani Aino Valkama , 15, on Tiedät-kai-ketkä-jästihuispausjoukkueen kapteeni. Hän huomasi vuosi sitten Harry Potter -nettisivuilta, että Vammalassa järjestetään huispauksen SM-kisat. Aino keräsi viikon aikana joukkueen kasaan. Tytöt pitivät hätäharjoitukset kisoja edeltävänä päivänä.

- Seuraavana päivänä sitten voitimme kisan, Aino hymyilee.

Kisoissa oli neljä joukkuetta ja pelaajia vauvasta vaariin. Tytöt pelasivat alkuerän kirjastonhoitajien joukkuetta vastaan ja finaalin heitä nuorempia lapsia vastaan. Aino kertoo, että he eivät varsinaisesti lähteneet voittamaan vaan pelaamaan. Voitto kuitenkin ilahdutti, ja joukkue päätti osallistua tänäkin vuonna. Ainolle pelaaminen on Potter-fanitusta. Innostus taikamaailmaan on saanut joukkueen harjoittelemaan pari kertaa viikossa Vartiovuoren puistossa. Tiia Seeve , 15, lähti mukaan, koska halusi jonkin hupaisan kokemuksen.

- Pidän kirjoista, mutten ole niin fanaattinen fani kuin toiset, Tiia toteaa.

Salivuoro kelpaisi

Yhteistä harjoitteluaikaa on vaikea löytää, sillä tytöt käyvät eri kouluja. Lisäksi talven tulo hankaloittaa harjoittelua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Salivuorot voivat olla kalliita, mutta kyllä talvella täytyisi päästä sisällä treenaamaan, Aino miettii.

Harrastus ei silti ole kovin kallis. Joukkue harjoittelee tavallisilla kepeillä, palloilla ja vanteilla. Tyttöjen mukaan kunto kohoaa jästihuispaustreeneissä.

- Kyllä tämä on urheilua. Pelissä juostaan paljon, Tiia vakuuttaa.

Peli jäljittelee aitoa huispausta, mutta tytöt eivät samaistu kirjojen hahmoihin pelatessaan.

- Minulla on vain paljon suorituspaineita, koska en ole yhtä hyvä kuin Harry, joukkueen etsijä Sandra Schneider , 15, nauraa.

Jästihuispauksen SM-kisat pidetään Vammalassa Lasten ja nuorten kirjapäivillä lauantaina 7.10.

Liisa Lundell