Sunnuntai

Kuumat pojat Tampereelta

TS/<br />Hot Pois: Jukka Lahti, Timo Tuominen, Pertti Nurminen, Harri Friman ja Markku Salmijärvi.
TS/
Hot Pois: Jukka Lahti, Timo Tuominen, Pertti Nurminen, Harri Friman ja Markku Salmijärvi.

Lämmin kesä ei ole lisännyt tulipaloja Turun ystävyyskaupungissa Tampereella. Tämä on hyvä asia Tampereen aluepelastuslaitoksen Hot Pois -palomiesorkesterille.

- Esiintymisiä on 5-10 kuukaudessa. Palomiesten työvuoroilla yhteisten harjoitteluaikojen löytäminen on hankalaa, kertoo Hot Pois -yhtyeen solisti, paloesimies Jukka Lahti .

Keikoille lähdetään usein väsyneenä, "samoilla silmillä".

- Niin kuin nytkin. Tässä juuri ajamme Vantaalle kohti keikkapaikkaa, vaikka yö oltiin töissä, kertoo Elsa Bertta -nimisestä keikkabussista tavoitettu Lahti.

Palokunnan joulujuhlia varten perustettu bändi on keikkaillut viisi vuotta nykyisellä kokoonpanollaan. Neljän palomiehen täydennykseksi bändiin hankittiin basistiksi entinen hävittäjälentäjä.

Tavallisten tanssikeikkojen, häiden ja firmajuhlien lisäksi Hot Pois vetää valistushenkisiä lastenkonsertteja. Ryhmän erikoisuutena on 112-räppi , joka tehtiin hätäkeskusuudistuksen kunniaksi.

- Kun meillä käy lapsia tutustumassa palokuntaan, vetäisemme puolen tunnin shown palohaalareiden ja letkujen kera.

Jukka Lahti kertoo, että Hot Pois on maan ainoa palomiesyhtye.

- Ulkomailta tiedän pari muuta. Lontoossa sellainen kuulemma on, ja jossain päin Ruotsia myös. Ruotsin palomiesorkesteri sijoittui muuten maan euroviisukarsinnassa toiseksi.

SARI MIETTUNEN