Extra

Ruoka, viini ja nautinto: Kevyttä kesäruokaa
juhannustulille

TS/Tuula Heinilä<br />Graavia siikaa.
TS/Tuula Heinilä
Graavia siikaa.

Graavisiikaa

tarvittava määräsiikafileitä

Poista kalasta ruodot mahdollisimman tarkkaan, jolloin sitä on miellyttävämpää syödä. Ripottele fileelle suolaa ja hieman sokeria. Lorauta pinnalle myös muutama tippa balsamico-viinietikkaa antamaan makua. Nakkaa lopuksi fileelle tilliä, kiedo se folioon tai kelmuun ja lepuuta kalaa kylmässä muutama tunti tai mieluiten yön yli. Leikkaa filee tarjolle tuotaessa sopiviksi annospaloiksi ja koristele vati tillillä.

Lampaan sisäfileetä

tarvittava määrälampaan sisäfileetä

Marinadi:

öljyä

valkosipulisilppua

mustapippuria

tuoretta rosmariinia

Sekoita marinadin ainekset ja pyöritä lihoja siinä. Anna marinoitua jonkin aikaa ennen paistamista. Grillaa tai paista 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun kyljissä on selvät paistoraidat kiedo lihat folioon vetäytymään. Leikkaa fileet ennen tarjolle vientiä annospaloiksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kasvisnyytit

paprikaa

porkkanoita

kesäkurpitsaa

kevätsipulinvarsia

tomaatteja

valkosipulia

öljyä

suolaa

mustapippuria

tuoreita yrttejä

Suikaloi ja kuutioi kasvikset ja silppua valkosipulin kynnet. Leikkaa foliosta sopivan kokoiset palaset nyyttejä varten. Lorauta folion keskelle hieman öljyä (tai nokare voita) ja kokoa sen päälle sopiva keko kasviksia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Silppua päälle myös käytettävissä olevia yrttejä. Sulje folionpalat kulmista nyytiksi.

Koska kasvisten kypsyminen vaatii kymmenisen minuuttia, pane ne grilliin paistumaan hyvissä ajoin ennen lihoja. Toisaalta ei haittaa, vaikka kasvikset jäisivätkin hieman raaoiksi eli olisivat hienosti sanottuna al dente.

Uudet perunat

Kuumenna perunoiden keitinvesi ja heitä joukkoon muutamia tillinvarsia. Kiehuttele niistä hetken aikaa makua veteen mutta ongi ne sitten tarkkaan pois. Lisää veteen suolaa ja perunat ja keitä potut kypsiksi. Käytä vettä vain sen verran, että perunat peittyvät.

Tosi helppo mökkijälkiruoka

Pilko tuoreita mansikoita annoskulhoihin ja lorauta päälle valmista vatkautuvaa vaniljakastiketta.

TS/Tuula Heinilä
TS/Tuula Heinilä