Ruoka, viini ja nautinto: Kevyttä kesäruokaa
juhannustulille
Graavisiikaa
tarvittava määräsiikafileitä
Poista kalasta ruodot mahdollisimman tarkkaan, jolloin sitä on miellyttävämpää syödä. Ripottele fileelle suolaa ja hieman sokeria. Lorauta pinnalle myös muutama tippa balsamico-viinietikkaa antamaan makua. Nakkaa lopuksi fileelle tilliä, kiedo se folioon tai kelmuun ja lepuuta kalaa kylmässä muutama tunti tai mieluiten yön yli. Leikkaa filee tarjolle tuotaessa sopiviksi annospaloiksi ja koristele vati tillillä.
Lampaan sisäfileetä
tarvittava määrälampaan sisäfileetä
Marinadi:
öljyä
valkosipulisilppua
mustapippuria
tuoretta rosmariinia
Sekoita marinadin ainekset ja pyöritä lihoja siinä. Anna marinoitua jonkin aikaa ennen paistamista. Grillaa tai paista 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun kyljissä on selvät paistoraidat kiedo lihat folioon vetäytymään. Leikkaa fileet ennen tarjolle vientiä annospaloiksi.
Kasvisnyytit
paprikaa
porkkanoita
kesäkurpitsaa
kevätsipulinvarsia
tomaatteja
valkosipulia
öljyä
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä
Suikaloi ja kuutioi kasvikset ja silppua valkosipulin kynnet. Leikkaa foliosta sopivan kokoiset palaset nyyttejä varten. Lorauta folion keskelle hieman öljyä (tai nokare voita) ja kokoa sen päälle sopiva keko kasviksia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Silppua päälle myös käytettävissä olevia yrttejä. Sulje folionpalat kulmista nyytiksi.
Koska kasvisten kypsyminen vaatii kymmenisen minuuttia, pane ne grilliin paistumaan hyvissä ajoin ennen lihoja. Toisaalta ei haittaa, vaikka kasvikset jäisivätkin hieman raaoiksi eli olisivat hienosti sanottuna al dente.
Uudet perunat
Kuumenna perunoiden keitinvesi ja heitä joukkoon muutamia tillinvarsia. Kiehuttele niistä hetken aikaa makua veteen mutta ongi ne sitten tarkkaan pois. Lisää veteen suolaa ja perunat ja keitä potut kypsiksi. Käytä vettä vain sen verran, että perunat peittyvät.
Tosi helppo mökkijälkiruoka
Pilko tuoreita mansikoita annoskulhoihin ja lorauta päälle valmista vatkautuvaa vaniljakastiketta.