Extra

Kauneus & hyvä olo: Kesäkynsiä koristavat
strassit ja kukkaset

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Kuva voidaan ruiskuttaa kynnelle valkoisen lisäksi myös vaikkapa punaisella tai keltaisella.
TS/Ari-Matti Ruuska
Kuva voidaan ruiskuttaa kynnelle valkoisen lisäksi myös vaikkapa punaisella tai keltaisella.

Ei ole sellaista kuviota, jota Trung Dung Huynh ei taikoisi asiakkaan kynsille. Toukokuussa avatussa Dream Nails kynsihoitolassaan hän paitsi tekee rakennekynsiä, manikyyrejä ja pedikyyrejä, myös koristelee kynsiä erilaisilla koruilla ja maalatuilla kuvioilla.

Suurta huutoa ovat muun muassa kynnelle liimattavat strassit, joilla voi koristella sekä varpaiden että sormien kynsiä. Jos haluaa yksinkertaisemman lopputuloksen, jo yksi strassi riittää hauskaksi yksityiskohdaksi. Jos koristelusta haluaa näyttävämmän, strasseista voidaan tehdä erilaisia kuvioita.

Myös ruiskulla sapluunan läpi kynnelle maalattavissa kuvioissa on reilusti vaihtoehtoja. Kuvioita on kymmeniä erilaisia sydämestä ja kukkasista eläinhahmoihin ja teksteihin, ja ne voidaan maalata eri väreillä. Kuviot kestävät kynsissä noin kaksi viikkoa.

Vietnamista 17 vuotta sitten Suomeen muuttaneen Dungin hoidoissa ja koristeluissa käyttämät tekniikat ja materiaalit ovat peräisin New Yorkista, jossa hän on opiskellut alaa Manhattan nail and esthetics schoolissa. Vuoden kestävän koulutuksen ajan hän opiskeli päivisin ja harjoitteli iltaisin sukulaistensa omistamassa kynsistudiossa.

Suomessa mies kynsihoitolan pitäjänä on erikoinen näky. Sekä Yhdysvalloissa että Vietnamissa se on kuitenkin Dungin mukaan yleistä.

- Täällä naiset ovat hämmästyneitä, kun mies hoitaa kynsiä, mutta esimerkiksi Manhattanilla tällä alalla työskentelee paljon aasialaisia miehiä.

Dream Nails kynsistudiossa kynsien strassikoristelu maksaa viisi euroa, maalatut kuviot 10 euroa.

Sari Lommerse

TS/Riitta Salmi<br />Strassien kiinnittäminen kynnelle on pikkutarkkaa puuhaa.
TS/Riitta Salmi
Strassien kiinnittäminen kynnelle on pikkutarkkaa puuhaa.
TS/Riitta Salmi<br />&quot;Timantit&quot; kynsissä koristavat kesävarpaat.
TS/Riitta Salmi
"Timantit" kynsissä koristavat kesävarpaat.
TS/Riitta Salmi<br />Trung Dung Huynh kävi New Yorkissa opiskelemassa rakennekynsien tekemistä.
TS/Riitta Salmi
Trung Dung Huynh kävi New Yorkissa opiskelemassa rakennekynsien tekemistä.