Extra

Extrapiiri: Kaupungista karkuun juhannukseksi

TS/Jari Laurikko<br />Heidi Ågren (vas.), Pauliina Nurmi ja VIvi Wihanto ovat keränneet jo pitkän listan mukaan otettavista tarvikkeista. - Ruuat pysyvät kylminä hiilihappojäällä, se on hyvää tavaraa jos ei ole jääkaappia käytössä, huolelliset suunnittelijat vinkkaavat.
TS/Jari Laurikko
Heidi Ågren (vas.), Pauliina Nurmi ja VIvi Wihanto ovat keränneet jo pitkän listan mukaan otettavista tarvikkeista. - Ruuat pysyvät kylminä hiilihappojäällä, se on hyvää tavaraa jos ei ole jääkaappia käytössä, huolelliset suunnittelijat vinkkaavat.

Juhannuksenviettotapoja on lähes yhtä monia kuin viettäjiäkin. Kaikille tuntuu vain olevan yhteistä se, että kerrostalojen varjossa keskikesän juhlasta ei aiota nauttia. Kaupunki hiljenee, kun ihmiset pakenevat mökeille ja leirintäalueille nauttimaan vuoden valoisimmasta ajasta. Extra jalkautui kesäisille kaduille utelemaan ohikulkijoiden juhannussuunnitelmia.

Heidi Ågren , Pauliina Nurmi ja Vivi Wihanto istuvat jokirannassa ja tekevät suunnitelmia juhannuksena mukaan otettavista tavaroista. Muistilistan ylälaidassa komeilevat grillihiilet ja sytytysneste, joten ruokalistalla taitaa olla ulkoilmaherkkuja.

- Juuri oltiin suunnittelemassa ruokalistaa. Tarkoitus olisi grillata hyvää ruokaa ja syödä siihen lisukkeeksi ehkä perunaa ja fetasalaattia, tytöt kertovat.

Kolmikko suuntaa viikonlopuksi Hankoon, missä keskikesän juhlaa olisi tarkoitus viettää isolla kaveriporukalla.

- Meillä on vuokrattuna Kristillisen opiston huvilalta huone, jossa vietetään juhannusta, Nurmi kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Paljonkaan aikaa huoneessa ei kuitenkaan ole tarkoitus viettää, vaan tytöt aikovat suunnata pallogrilli kainalossa rannalle. Siellä pitäisi kuulemma olla hyvä meno ja paljon väkeä.

- Tiedä vaikka sieltä löytyisi joku komea kesämies, sinkuiksi tunnustautuvat Ågren ja Wihanto nauravat.

Telttameiningillä, isolla kaveriporukalla ja kylmällä kurkunkostukkeella aikovat Anja Lehtonen ja Ville Suutarinen selvitä juhlaviikonlopusta. Suunnakseen he ottavat Maisaaren.

- Aiemmin ollaan oltu jussina tuolla Rauman suunnalla, mutta nyt teki mieli päästä vähän rauhallisempaan paikkaan, Lehtonen miettii.

Kaksikon toimintasuunnitelma on hyvin selkeä: grillaamista, tanssimista ja tarpeeksi juotavaa kahden päivän mittaiselle reissulle. Niistä syntyy letkeä kokonaisuus.

- Makuupussit aiotaan kuitenkin ottaa mukaan, että kyllä tarkoitus olisi muistaa myös vähän nukkua, Suutarinen vakuuttaa.

Jarmo Päiviö aikoo vaimonsa kanssa juhlistaa juhannusta monesti koetellulla ja hyväksi havaitulla tavalla.

- Olemme molemmat Turun riistapoikien jäseniä, joten juhannukseksi suunnataan yhdistyksen kalamajalle, Kakskerran ja Paraisten puolivälissä sijaitsevalle saarelle, Päiviö kertoo.

Kalamajalle suuntaa muitakin samanhenkisiä pariskuntia, joten seuraa riittää jutusteluun ja erilaisiin harrastuksiin.

- Sauna ainakin lämpiää, se on ihan varmaa. Ja ehkä yritetään vähän kalojakin narrata, jos sopiva hetki tulee, Päiviö miettii.

Turkuun poikenneet espoolaiset Eija Järvilehto ja Irmeli Tossavainen paistattelevat päivää ja nauttivat virvoketta ravintolalaivan kannella. Ainakin Tossavaisen juhannussuunnitelmat ovat selkeät.

- Minä olen aattoillan töissä, että tuskinpa tulee liikaa riekuttua. Olen vammaisten asumisyksikössä ohjaajana, ja siellä olisi tarkoitus kuitenkin järjestää jonkinlaista ohjelmaa. Ainakin karaokea taisi olla asukkaiden toivelistalla, Tossavainen muistelee.

Työvuoro loppuu kuitenkin jo yhdeksältä, joten hän ehtii viettää loppuillan tuttavien kanssa omalla kotipihallaan, jos vain säät sen sallivat.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Minulla ei ole vielä mitään suunnitelmia, kaikki on ihan avoinna, Järvilehto puolestaan kertoo.

- No, voisit tulla meille, Tossavainen ehdottaa.

Rullalautapoika Raoul Lehtonen ei aio jäädä Suomeen keskikesän juhlaa viettämään. Hän suuntaa perheensä kanssa loma-asunnolle Espanjaan, missä perhe aikoo oleskella loppukesän ajan.

- Ajattelin sielläkin skeitata, vaikka siellä se ei kyllä ole niin yleistä kuin Suomessa. On sielläkin kuitenkin muutamia tyyppejä, jotka sitä harrastavat, niiden kanssa voi mennä, Lehtonen arvioi.

Paikka on nuorelle miehelle ennestään tuttu, sillä siellä hän on monet aiemmatkin kesälomat viettänyt.

- Viikkoa ennen koulun alkua tullaan vasta takaisin, hän laskeskelee.

Hanna Nummila

TS/Jari Laurikko<br />- Meidän juhannussuunnitelmat ovat selkeät ja helposti arvattavat, Ville Suutarinen nauraa. Hän suuntaa yhdessä Anja Lehtosen kanssa Maisaareen.
TS/Jari Laurikko
- Meidän juhannussuunnitelmat ovat selkeät ja helposti arvattavat, Ville Suutarinen nauraa. Hän suuntaa yhdessä Anja Lehtosen kanssa Maisaareen.
TS/Jari Laurikko<br />Rita Vainio ja Kalle Sjöberg lähtevät Sjöbergin perheen mökille Paimioon.
TS/Jari Laurikko
Rita Vainio ja Kalle Sjöberg lähtevät Sjöbergin perheen mökille Paimioon.
TS/Jari Laurikko<br />Espoolaiset Eija Järvilehto (vas.) ja Irmeli Tossavainen nauttivat ravintolalaivan antimia helletunnelmissa. Tossavaisen juhannusaaton alkuilta kuluu töissä, Järvilehdän suunnitelmat taas ovat vielä avoimet.
TS/Jari Laurikko
Espoolaiset Eija Järvilehto (vas.) ja Irmeli Tossavainen nauttivat ravintolalaivan antimia helletunnelmissa. Tossavaisen juhannusaaton alkuilta kuluu töissä, Järvilehdän suunnitelmat taas ovat vielä avoimet.
TS/Jari Laurikko<br />- Mä aion skeitata, tiivistää Raoul Lehtinen suunnitelmansa.
TS/Jari Laurikko
- Mä aion skeitata, tiivistää Raoul Lehtinen suunnitelmansa.
TS/Jari Laurikko<br />Jarmo Päiviö aikoo saunoa ja narrata kaloja metsästysseuran mökillä.
TS/Jari Laurikko
Jarmo Päiviö aikoo saunoa ja narrata kaloja metsästysseuran mökillä.