Extra

Extrapiiri: Ihmeiden aika ei ole ohitse!

TS/Jonny Holmén<br />High Care Suomen toimitusjohtaja Aila Merranto-Lindholm (oik.) ja Turun toimintaa vetävä kosmetologi Karita Salonen pysähtyivät kuuntelemaan omaan väkeen kuuluvan kosmetologin Iira Virtasen ja kitaristi Vesa Nurmisen esityksiä.
TS/Jonny Holmén
High Care Suomen toimitusjohtaja Aila Merranto-Lindholm (oik.) ja Turun toimintaa vetävä kosmetologi Karita Salonen pysähtyivät kuuntelemaan omaan väkeen kuuluvan kosmetologin Iira Virtasen ja kitaristi Vesa Nurmisen esityksiä.

Ihmettä ja kummaa on elämässä enemmän kuin oivalletaan. Vai mitä sanotte viimeisimmästä villityksestä imupumppuhieronnasta, avattavasta laatikosta, joka onkin valaisin, tai lämmittämiseen valjastetusta viinapannusta!

Saksalaisia vartalo- ja kasvohoitolaitteita sekä erilaisia kauneustuotteita maahan tuova toimitusjohtaja Aila Merranto-Lindholm on ikinuori innostaja, joka saa kauneuden salaisuutta etsivien naisten lisäksi monet miehetkin ajattelemaan, että teknologian saavutuksista voi oikeasti olla apua niin sielun kuin ruumiinkin hyvinvoinnissa.

Turkuun uutta High Care Center -kauneushoitolaa avaamassa ollut Merranto-Lindholm sanoo, että saksalainen Weyergans High Care Ag on jo kolmen vuosikymmenen ajan kehitellyt alalle tehokkaita laitteita tieteen viimeisimpiä saavutuksia soveltaen. Selluliitin ylipapiksi kutsutun Rudolf Weyergansin kehittelyihin kuuluvat esimerkiksi lymfahierontaan tarkoitetut laitteet sekä Turkuunkin nyt tullut rintojen imupumppuhieronta. Viimeisin laite, avaruusteknologian pohjalta kehitelty erityinen vacustyler, on tarkoitettu alavartalon verenkierron edistämiseen, lymfa- ja selluliittihoidon tehostamiseen sekä hapensaannin lisäämiseen. Tämä ihmekapseli on Turkuun luvassa parin vuoden sisällä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Torstaina avatun Turun High Care Centerin vetäjällä, kosmetologi Karita Salosella on usean vuoden kokemus kauneudenhoitoalalla. Hänen kanssaan työskentelevä kosmetologi Iira Virtanen voi tarvitessa vaihtaa kehon hemmottelun sielun sulostuttamiseen, sillä hän näet hallitsee taitavalla tavalla myös vaikkapa rakkauslaulujen tulkitsemisen.

- Tangomarkkinoilla olin vuonna 2000 Raision semifinaaleissa saakka. Olavi Virta -kisassa olen myös seniorilaulajien parissa pärjännyt ihan hyvin, Iira miettii.

Silmä ja sielu lepäävät myös uudessa Turun sisustusliikkeessä Infinitassa. Koteihin ja vaikkapa juuri kauneushoitoloihin ja kylpylöihin rauhoittavina sisustuselementteinä Anna Rönnemaan ja hänen kumppaninsa Giovanni Convertinon uudesta liikkeestä löytyy italialaisia valaisimia, jotka valon lisäksi voivat toimia samalla vaikkapa ilmankostuttimina, tai jopa säilytyslaatikkoina.

- Olemme harjoittaneet jo aikaisemmin sisustustuotteiden tukkukauppaa, tuoneet ja vieneet, Milanossa aikanaan opiskellut ja siellä Giovannin tavannut Anna sanoo.

Oliivipuiset käyttöesineet, valaisimet, teräsdesign-tuotteet sekä vaikkapa intialaiset puukalusteet on sisustusvalikoimaan huolellisesti valittu suoraan tuottajilta. Tulossa on lisäksi tekstiilejä.

- Kyllä me voimme ottaa tänne myös suomalaisia sisustustuotteita, Anna ja Giovanni sanovat.

Satakuntalaiset tekivät hyökkäyksen Turkuun. Kysymys oli Satakunta Touristin järjestämästä täsmäiskusta Hamburger Börsissä. Parin tunnin tehoiskussa erilaisia ryhmiä liikuttavien yhdistysten edustajille kerrottiin, mitä hyvää ja kaunista Satakunta tarjoaa. Esihistoriaa löytyy Eurasta ja Lapista, liikuntaa ja viihdettä Jämiltä. Perinnekohteet kiinnostavat Raumalla ja kommee Kokemäki on luku sinällään. Ulvilaa ei voi ohittaa Leineperin Ruukissa poikkeamatta ja vaeltajien oma Reitti ulottuu Satakunnasta Pirkanmaan puolelle saakka.

Satakuntalaisten matkailuiskukierros tehdään pari kertaa vuodessa. Matkailusihteeri Pirjo Koivula sanoo, että parin paikan päivätahdilla on käyty Ikaalisissa, Jyväskylässä, Lahdessa, Riihimäellä...

- Kuopiossa saakka on oltu. Sielläpäin satakuntalaiset esitteet menivätkin kuin kuumille kiville.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Satakuntalaisten matkailukuumetta nostattamaan Turkuun oli tullut laivaristeilyiltä ja Kotkan meripäiviltä tuttu köyliöläinen showmies, laulaja ja erilaisia esiintymisrooleja vetävä Jari Tapani Koskinen , joka hauskuutti väkeä niin raumangielisellä laululla kuin arvauttamalla, montako kertaa vuorokaudessa Turun tuomiokirkon kello lyökään.

Polo Sarpanevan suunnittelema Aurinko lähes kätkeytyy Rymättylän Paratiisisaaren kallioon. Mereltä harmaa rakennus näyttää pieneltä, sisällä se hohkaa avaruutta ja valoa. Samaa tunnetta hehkuu paikan emäntä Eira Koivurinta .

- Meillä syttyi 10 vuotta sitten unelma, Koivurinta aloittaa tarinan, joka on nyt saanut päätöksensä. Sikatilalliset sekä viljan- ja perunanviljelijät innostuivat tuolloin matkailusta, ja vuosi vuodelta se on napannut yhä suuremman osan pariskunnan ajasta ja sydämestä. Nyt sioista on jäljellä enää neljä villisikaa, viljaa ei ole ja varhaisperuna-alakin vähenee vuosi vuodelta. Samaan aikaan on rakentunut Paratiisisaari Reijo Koivurinnan isän kauaskantoisesti 1982 kaavoittamaan saareen. Kauaskatseinen on myös nykyinen isäntä. Hän asennutti uusimpaan ja suurimpaan rakennukseen maalämpöpumpun, joka nimestään huolimatta juoksuttaa 1 200 viinalitran voimin lämpöä merestä taloon lattialämmitykseen. Ne täyttävät tarkan isännän toiveet: lämpöä riittää eikä luonto kulu.

Urakan loppuunsaattamista juhlinut matkailualan ammattilaisten joukko ihasteli kaunista luontoa ja avaria ikkunoita.

- Kaunista, karua ja kallista, sitä saaristomatkailu on, Archipelago Toursin Mikael Hägg luonnehti ja nauroi makeasti päälle.

Tuskin ehdittiin kevään ihmeitä ja kummia kokemaan, kun jo kesäaika pukkaa päälle! Kesää odotellessa voi vaikka muistutella mieleen, mikä onkaan Satakunnan 1) maakuntalintu, 2) maakuntakala, 3) maakuntajuusto, 4) maakuntakasvi. Satakuntalaisia kiinnostaa kovasti Turun puolen ihmisten tietämys. Pankaas vastaten! Vastaukset voi laittaa sähköpostilla osoitteeseen satakunta.tourist@satakunta.fi.

Virkistävää viikonloppua!

TS/Jane Iltanen<br />Anna Rönnemaa ja Giovanni Convertino avasivat Turkuun uuden jännittävän sisustusliikkeen Infinitan.
TS/Jane Iltanen
Anna Rönnemaa ja Giovanni Convertino avasivat Turkuun uuden jännittävän sisustusliikkeen Infinitan.
TS/Tuula Heinilä<br />Eira Koivurinnan unelma on 10 vuoden rakentamisen jälkeen valmis. Rymättylän vesiltä löytyvä Paratiisisaari kestitsee ja nukuttaa 50 hengen seminaarijoukon kerrallaan.
TS/Tuula Heinilä
Eira Koivurinnan unelma on 10 vuoden rakentamisen jälkeen valmis. Rymättylän vesiltä löytyvä Paratiisisaari kestitsee ja nukuttaa 50 hengen seminaarijoukon kerrallaan.
TS/Arto Takala<br />Köyliön showmies Jari Tapani Koskinen hehkutti innostuksen kipinöitä satakuntalaisen matkailuväen täsmäiskussa Turussa.
TS/Arto Takala
Köyliön showmies Jari Tapani Koskinen hehkutti innostuksen kipinöitä satakuntalaisen matkailuväen täsmäiskussa Turussa.
TS/Arto Takala<br />Aulikki Kleemola (vas.) ja Tiina Aro tietävät, mitä kaikkea hyvää ja kaunista Satakunnasta löytyykään.
TS/Arto Takala
Aulikki Kleemola (vas.) ja Tiina Aro tietävät, mitä kaikkea hyvää ja kaunista Satakunnasta löytyykään.