Lukemisto

Pelin kehittäminen vei pari vuotta

TS/Timo Jerkku<br />Jari Elamo, lautapelinkeksijä.
TS/Timo Jerkku
Jari Elamo, lautapelinkeksijä.

Euroopan omistaja -pelin isä on turkulainen 36-vuotias neljän lapsen isä Jari Elamo , itsekin suuri lautapelien ystävä. Peli syntyi harrastuksena, leipätyö miehellä on muualla.

- Olen aina pelannut lautapelejä paljon. Suosikkini on Trivial Pursuit, joka on Euroopan omistajankin esikuva. Pidän myös Rappakaljan tapaisista peleistä, joissa yhdessäolo on se juttu, Elamo kertoo.

Sen sijaan tietokonepeleistä hän ei ole koskaan jaksanut erityisemmin innostua.

- Ne ovat usein turhan aggressiivisia. Vaikka tietokonepelit ovat suosittuja, en usko, että ne syövät lautapelien asemaa.

Idea Euroopan omistaja -pelistä kehkeytyi pikku hiljaa, kaikkiaan prosessiin meni pari vuotta.

- Suomi on ollut EU:ssa nyt vuosikymmenen. Perustuslaistakin jo puhuttiin - eurooppalaisuus on jokapäiväistä elämää. Ajattelin, että voisiko tähän liittyä lautapeli. Vuoden päivät tein kysymyksiä. Kävin läpi kaikenlaisia lähteitä: uutisia, lehtiä, nettiä, perinteisiä tietokirjoja. Kysymyksiä on 1500, jotka kaikki liittyvät Eurooppaan. Iso joukko käsittelee EU:ta, mutta myös muuta: populaarikulttuuria, historiaa ja vastaavaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ideaansa Elamo testasi kavereillaan.

- Palaute koepelikierroksilta oli aika positiivista, joten kehittelin ideaa eteenpäin. Valmis peli on kuitenkin perusteiltaan aika lailla samanlainen kuin mitä aluksi ajattelin sen olevan. Se on tarkoitettu yli kaksitoistavuotiaille ja tarjoaa mukavia hetkiä koko perheelle. Ja tietysti tätä pelatessa voi myös oppia uusia asioita eli peli ei ole vain ajanvietettä.

Vaan paljonko pelimies itse käyttää viikossa aikaa pelaamiseen?

- Muutama tunti viikossa. Viikonloppuisin aikuisemmassa seurassa, viikolla sitten kolmivuotiaan kanssa vähän yksinkertaisempia pelejä.

Entä vanhempien lasten kanssa?

- Se kolmevuotias on vanhin. Sitten meillä on puolitoistavuotiaat kolmoset.

Euroopan omistajaa saa Wiklundilta sekä Info-kirjakaupoista.