Liikenne

Varaslähtö vaunukauppaan

TS/Petri Rinne<br />Polari 730 on malliston lippulaiva. Kaikissa vuoden 2006 mallisissa vaunuissa on valmistajan mukaan 49 muutosta ja parannusta edellisiin verrattuna. Polarit valmistetaan edelleen tilauksesta asiakkaan toivomuksen mukaan.
TS/Petri Rinne
Polari 730 on malliston lippulaiva. Kaikissa vuoden 2006 mallisissa vaunuissa on valmistajan mukaan 49 muutosta ja parannusta edellisiin verrattuna. Polarit valmistetaan edelleen tilauksesta asiakkaan toivomuksen mukaan.

PETRI RINNE

SoliferPolar-yhtymä otti varaslähdön tulevaan matkailuvaunukauteen esittelemällä vuoden 2006 malliston jo viime viikolla Vantaalla. Koko vaunutuotannon keskittäminen yhteen tehtaaseen Ruotsissa vuonna 2004 notkautti yhtymän vaunutuotannon pahasti. Markkinaosuuden kaventuminen oli suoraan seurausta siitä, että vaunuja ei saatu rakennettua tarpeeksi.

- Se oli varikolla käynti, josta nyt on selvitty, kertoo SoliferPolar-yhtymän toimitusjohtaja Patrik Anckar .

Yksi tavoite muutokselle oli kannattavuuden parantaminen, ja se on nyt saatu vuodessa kuntoon.

- Haemme vaunukaupasta 25 prosentin osuutta ensi vuonna, sanoo Anckar.

Mitään radikaaleja muutoksia ei uusiin vaunuihin ole tehty. Ulkoapäin vuoden 2006 Soliferit erottaa uusista väriraidoista.

- Kaikkiaan on kuitenkin tehty 25 parannusta, jotka löytyvät eri puolilta vaunua, listaa markkinoinnista vastaava johtaja Bo Karlsson.

Uudistuksissa kuunnellaan tarkasti käyttäjien kokemuksia. Yksi hyvä esimerkki tästä on lattiapäällysteen vaihto kestävämpään.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Nyt sisällä voi huoletta tepastella golf-kengillä, lupaa Anckar.

Soliferin myyntivaltteina voidaan edelleen pitää vaunun vedettävyyttä, suomalaista suunnittelua ja sitä, että vaunu on rakennettu pohjolan oloja silmälläpitäen.

Hyvästä vedettävyydestä kertoo myös Soliferin hallussa oleva kiihdytysajon ME. Matropin radalla 21. päivä kuluvaa kuuta vaunu tuli Chervolet Impalan perässä varttimailin aikaan 16,29 sekuntia. Edellinen ennätys, joka sekin oli Soliferin nimissä, parani 30 sadasosalla.

Uteliaille kerrottakoon, että Impalan koneesta löytyy vaatimattomasti noin 1000 hevosvoimaa. Kuljettaja Andreas Bostic Enval kertoi ennätyksen jälkeen, ettei edes tuntenut vaunua kiihdytyksessä. Mies kuitenkin innostui asiasta sen verran, että ilmoitti haluavansa parantaa ennätystä ja tekisi sen mielellään Alastarolla.

Vuoden 2006 Polar-vaunuissa on peräti 49 parannusta ja muutosta edellisiin verrattuna. Parannukset liittyvät pääosin sisustukseen ja käyttömukavuuteen. Polarit valmistetaan edelleen tilauksesta asiakkaan toivomusten mukaan. Perusmalleja on kuusi, erilaisia pohjaratkaisuja 11 ja sisustusvaihtoehtoja seitsemän. Täysin uusia vaihtoehtoja on seitsemän, joista kaksi tulee tammikuussa 2006.

Solifer puolestaan tuo markkinoille muutaman viikon sisällä uudet matkailuautot. Yhtymä ei valmista autoja, vaan ne tehdään Hymerin ja Carmann:in tehtailla. Autoissa tulee kuitenkin olemaan vahva Solifer-henki ja -laatu mukana, sanoo Anckar.