Extra

Uutisankan tutkimuksia: Tuomiokirkon ympärillä outoja esineitä

Palstalla käsitellään viikon tärkeimpiä uutisia.

PAIKALLISUUTISIA

Tuomiokirkon vierestä on löytynyt pihamaita, katuja ja perustuksia (TS 24.8.). Lisäksi sieltä löytyi parkkeerattuja autoja sekä J.J. Wecksellin patsas. Arkeologit ovat ihastuksissaan.

FEMINISTIUUTISIA

Ruotsin feministipuolue riidoissa ennen perustamiskokoustaan (HS 24.8.). Riitoja aiheuttaa erityisesti se, kuka on kaikkein suvaitsevaisin.

KULTTUURI

Jouni Inkala sai Einari Vuorela -runopalkinnon teoksesta Kirjoittamaton (TS 22.8.). Raati oli yksimielinen siitä, että oli todella, todella hyvä, että Inkala jätti teoksen kirjoittamatta.

EU-UUTISIA

Suomalaiset eivät lämpene Turkin EU-jäsenyydelle (MTV3 21.8.), vaikka turkki nimenomaan lupaa lämmittää EU:n pitkinä talviöinä.

TALOUS

Pörssin HEX nimi vaihtuu OMXH:ksi, ja mikäli kurssit jatkossa laskevat kovasti, nimeksi vaihdetaan UUPS ja mikäli kurssilasku on raju, nimi muuntuu muotoon Voi ##**Xkele.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tanskalaisen tuulivoimajätin tappiot kasvoivat (HS 25.8.), sillä liiketoiminta oli vahvassa myötätuulessa. Ensi vuoden arvioidaan kuitenkin jo olevan pelkkää vastatuulta.

POLITIIKKAA

Vihreät haluavat liian istumisen hallitusohjelmaan (STT 23.8.). He itse haluavat näyttää esimerkkiä ja voivat kuulemma istua yhtä putkea hallituksessa esimerkiksi seuraavat 15 vuotta.

TIEDEUUTISIA

Tutkijat lupailevat USA:ssa kantasoluja ilman alkioita (HS 24.8.). Mutta mitäs tuo nyt on: tamperelaistutkijat lupaavat kantasoluja ilman alkioita, kantaa ja soluja ja kaiken kukkuraksi ne kuulemma kannattavat Tapparaa.

Miehet ovat naisia älykkäämpiä (IS 25.8.). Asian osoittaa tutkijoiden mukaan se, että urosihmiset ymmärtävät hakeutua naarasihmisten luo, jotka pystyvät huolehtimaan heistä, kun taas naarasihmiset useimmiten hakeutuvat urosihmisten luo, vaikka on päivänselvää, ettei siitä ole sanottavampaa hyötyä.

KOTIMAA

Uusien asuntojen sisäilma hyvälle tasolle puolessa vuodessa (HS 24.8.) Sitä se tosin rakennuttajien mukaan vaatii, että ikkunoita täytyy pitää koko ajan auki.

TERVEYSUUTISIA

MS-taudin aiheuttajaksi epäillään viikinkigeeniä (HS 25.8.). Viikinkigeeni on sellainen, joka odottaa merellä, että joku ui ohi, minkä jälkeen se hyökkää kirveellä kimppuun, ja sitten käy huonosti.

ULKOMAAT

Presidentti Bush saa maailman pisimmän kirjeen (STT 25.8.). Kirjeen kirjoittajien tarkoituksena on, että Bushin loppukausi kuluisi kirjettä lukiessa.

Hodorkovski lopettanee syömälakon (HS 25.8.). Hodorkovskin asianajajan mukaan se johtuu siitä, että hänelle tuli nälkä.

Roope Lipasti