Extra

Ruoka. viini ja nautinto: Michelinkokki kokkaa
uudenlaista grilliruokaa

Kahdella Michelinin tähdellä noteerattu keittiömestari Hans Välimäki on alkanut keitellä kokoon myös ruokakirjoja. Uusin on tähtikokin täsmäisku grillaukseen. Suomalaisen kesähän alkaa siitä, kun grilli kuumenee pihalla.

Välimäki esittelee kirjassaan herkkuja, joita ei varmaan ihan jokapojan grillissä tirise, mutta miksei voisi kokeilla.

Kirja on rakennettu viikonlopun ruokalistaksi. Mutta kaikkein ensimmäiseksi siinä esitellään seurue, joka ne kokkasi, ja matkakertomus kokkausviikonlopusta.

Hiukan siitä jutusta kyllä haiskahtaa "mitäs me trendikkäät Helsingin tähtikulinaristit" - henki, mutta reseptit ovat mainioita, kunhan muistaa ostaa raaka-aineet tietenkin gourmetkaupasta ja mieluiten Helsingistä! Joka kyläkaupasta ei varmaan löydy ravunlihaa, munakoisoja, misotahnaa tai edes kuskussuurimoita.

No, onpahan grilliruokakirja niille, jotka ovat kyllästyneitä makkaraan.

Varsinaisten grilliherkkujen sijaan poimin esimerkiksi jälkiruoan, jossa yhdistellään raaka-aineita tavalla, jota tavallinen kokkaaja ei ihan ensimmäiseksi hoksaisi.