Extra

Jäätelöbooli järkytti testissä

TS/Jori Liimatainen<br />Jäätelöbooli hyvistä aineksista huolimatta ei miellyttänyt raatia. Jäätelö ja coca-cola on paras nauttia erikseen.
TS/Jori Liimatainen
Jäätelöbooli hyvistä aineksista huolimatta ei miellyttänyt raatia. Jäätelö ja coca-cola on paras nauttia erikseen.

Testiryhmä maisteli viittä erityyppistä boolia, joista kolme oli alkoholitonta. Testissa arvioitiin juoman makua ja näköä ja mietittiin, millaisiin juhliin kyseinen sekoitus sopisi.

Maku on makuasia, mutta yllättävän samansuuntaisia mielipiteet silti olivat. Yhtä ehdotonta voittajaa ei löytynyt. Korkeimmat pistemäärät keränneet kaksi boolia oli sekoitettu vain kahdesta perusaineesta. Lisämausteen niihin toivat koristeina käytetyt hedelmät ja marjat.

Yksinkertaisuus oli siis valttia.

Arvosteluasteikko oli 1-5.

Raikas booli

2,6 pistettä

Miltä maistuu

"Appelsiinimehun maku iskee vähän liikaa läpi, appelsiinimehu ei sovi booliin oikeastaan ollenkaan, turhan karvas vaikutelma. Valju, ei oikein mistään kotoisin. Hailakka. Väljähtäneenoloinen mehulitku. Lähes jäisenä voisi toimia. Raikas booli, hyvä, nimensä mukaan raikas, hiukan sokerinen jälkimaku, kesäinen janojuoma."

Miltä näyttää

"Kesäiseltä, raikkaammalta kuin maistuu. Kaunis, mutta ulkonäkö pettää. Pirpsakannäköinen. Ananasmehulta, kivat koristeet."

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tarjoaisitko / millaisiin juhliin sopiva

"Ei sovi lainkaan juhliin, muistuttaa pikemminkin aamiaisella juotavaa tuoremehua. Sopisi paremmin "seuraavan aamun" juomaksi kuin juhlintaan. Lasten mehukesteihin sopii. Janojuomaksi liian kitkerä. Hautajaisbooliksi. Puutarhakutsuihin, rouvasväen illanviettoon, lomapäivän aamiaisjuomaksi."

Kurkkubooli

2,3 pistettä

Miltä maistuu

"Puisevan hapan maku, sopii krapulapäivän juomaksi. Kun vähän aikaa makustellut, kurkku tuo jännän jälkimaun, jopa raikas loppujen lopuksi. Kun booli seissyt 1,5 tuntia, kurkku imeytynyt liikaa ja sivumaku on aivan järkyttävä. Virkistävä yllätys. Kurkku maistuu tosi paljon, vaikka kurkku ei normaalisti edes maistu miltään. Kurkku tuo makuun myös maanläheisyyttä. Kitkerä, greippimäinen, maistuu kynsilakan poistoaineelta, hapan jälkimaku jää kitalakeen, kitkerä litku kaipaa kaverikseen kirkasta, olisi hyvää lantrinkia siis."

Miltä näyttää

"Kurkut tuovat hauskan, erikoisen lisän; itse booli näyttää vatsahuuhtelunesteeltä, kuravelliltä tai kraanasta tulleelta samealta vedeltä. Yäk, tulee mieleen kesämökin harmaat vedet. Kuravesilook. Venäjä tulee mieleen ja ruokapöydän etikkakurkkuastia. Sappinesteen väriseltä sopalta, greippimehulta, valjulta."

Tarjoaisitko / millaisiin juhliin sopiva

"Kesän juhliin, vaikka juhannukseksikin niille, jotka eivät käytä alkoholia. Joutuisi tosiaan miettimään kenelle uskaltaisi, ettei tule vihamiehiä. Gini piristäisi kummasti. Pimeisiin talvi-iltoihin. Sadonkorjuujuhliin kurkkumaalle. En tarjoisi ilman alkoholia. Ei ole ainakaan lasten makuun."

Jäätelöbooli

0,7 pistettä

Miltä maistuu

"Hukkaan menevät sekä kokis että jätski, sekoitettuna kamala, kun ananas vielä tihkuu läpi. Kamala pettymys, kun kuvittelee saavansa jotain suklaista ja kermaista. Ätläkkää mössöä, kaikkea ei todellakaan kannata sotkea keskenään. Ulkonäkö vaikuttaa paljon myös makuun. Ulkonäkö antaa odottaa suklaista makua, mutta hapokas coca-cola pukkaakin läpi. Makea, vähän äitelä, joitakin asioita ei kannata sekoittaa."

Miltä näyttää

"Kuravelliltä tai kotikaljalta; pitää tarjoilla nopeasti tai jäätelö sulaa järkyksi mössöksi. Kuin laimea irish coffee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ei miellä ikinä booliksi. Kuin jätevesialtaan kuohu. Ilkeännäköistä mönjää. Epäilyttävää ja epäselvää liejua, ruskeaa klimppisoppaa. Kuravedeltä, likaiselta simalta, ylhäältä päin houkuttelevampi."

Tarjoaisitko / millaisiin juhliin sopiva

"Ihan pelleilyä, en tarjoaisi missään juhlissa ilman tummaa rommia. Emäntänä en kyllä värkkäisi noita jäätelöpalleroita. Parempi jättää tarjoamatta. Kutsuvierailla pitäisi olla hyvä huumorintaju. Lastenjuhliin, ei sovi aikuiseen makuun."

Vihreä jäämeri

4,6 pistettä

Miltä maistuu

"Raikas, sopivan kirpakka, makean mukava; kuumalla ilmalla helmeilevän hyvä. Vaikka pelkkää alkoholia, viina ei maistu yhtään. Supervirkistävä kokonaisuus. Saisi olla hieman kuivempi. Simamainen, ei lainkaan paha, pirteän makuinen."

Miltä näyttää

"Hyvät värikontrastit, boolimalja sopisi hyvin uloskatetulle tarjoilupöydälle. Hyvä janojuoma. Tyylikkään hallittu ilmestys. Karkkimainen. Veikeä, herkullisen näköinen pirtsakas."

Tarjoaisitko / millaisiin juhliin sopiva

"Puutarhajuhliin keskikesällä. Naisten lehtimajajuhlajuoma. Kelpaa vaikka häihin. Pitkiin illanistujaisiin, maku säilyy hyvänä pitkään. Tyttöporukan etkoille, mitkä tahansa kesäjuhlat käyvät, missä on kukkamekkoista naisväkeä."

Juhlava kesäbooli

4,6 pistettä

Miltä maistuu

"Hyvä perusbooli, johon appelsiininkuori tuo hyvän lisän. Kuohuviini kruunaisi koko juoman, mutta toimii näinkin. Raikas, pystyy juomaan määrättömästi. Herkullista perusboolia. Näyttää paremmalta kuin maistuu, lopulta aika tavis. Kevyt, raikas, mieto maku, hiukan vetinen tosin, neutraali maku, joka tuskin ärsyttää ketään, erittäin hyvä."

Miltä näyttää

"Upean näköinen, mansikat kuuluvat ehdottomasti kesäjuhliin. Ei voisi kuvitella tarjoiltavan hiihtokisojen jälkeen. Hehkuu hienosti auringossa. Nätti. Houkuttelevan näköinen, suorastaan janottava. Houkuttelevan mansikkainen näky, hyvältä näyttää, kauneimman värinen testatuista."

Tarjoaisitko / millaisiin juhliin sopiva

"Ulkonäön perusteella häihin tai juhannusjuhliin, maku sopii mihin juhliin tahansa. Kenelle tahansa kehtaisi tarjota. Juhlistaa bileet kuin bileet. Sopii mihin tahansa kesäjuhliin ja kenelle tahansa."

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
TS/Jori Liimatainen<br />Raikkaan ja aurinkoisen näköinen appelsiinimehupohjainen booli.
TS/Jori Liimatainen
Raikkaan ja aurinkoisen näköinen appelsiinimehupohjainen booli.
TS/Jori Liimatainen<br />Kurkkubooli perustui pääosin grapemehuun.
TS/Jori Liimatainen
Kurkkubooli perustui pääosin grapemehuun.
TS/Jori Liimatainen
TS/Jori Liimatainen
TS/Jori Liimatainen<br />Helmeilevä kesäbooli on juhlien ehdoton juomasuosikki.
TS/Jori Liimatainen
Helmeilevä kesäbooli on juhlien ehdoton juomasuosikki.
TS/Jori Liimatainen
TS/Jori Liimatainen