Extra

Hassuja nuo ulkomaalaiset

Jos suomalaiset vaihtavat nimeään muun muassa siksi, koska se on jollain lailla rivo tai muuten epämiellyttävä, niin ulkomaalaisilla menee vielä huonommin - ainakin jos he joskus sattuvat tulemaan Suomeen vierailulle. Aapo Puskala on kerännyt ylläpitämilleen Lintukoto -sivuille (www.lintukoto.net) nimiä, joiden haltijat saattavat saada osakseen hymyilyä, jos joskus tapaavat suomalaisen.

- Nimien kerääminen alkoi viime vuosituhannen lopulla, kun meillä kiersi sähköpostissa linkki Vittu Khannan kotisivuille. Ajattelin, että nimiä on varmaan muitakin. Löysin kymmenkunta vastaavanlaista nimeä ja pistin ne silloin hyvin suppeille sivuilleni. Ehdotuksia uusiksi nimiksi tulvi sähköpostiin, ja myöhemmin tein lomakkeen, jolla muut kävijät voivat linkkejä ehdottaa, Puskala kertoo.

Muutamia hassujakin tapauksia on matkan varrella ollut:

- Kun löysin Elizabeth Perseen sivut, lähetin hänelle sähköpostia ja kysyin, tietääkö hän, mitä nimensä suomeksi merkitsee. Hän vastasi tietävänsä ja ihmetteli samalla, miksi hänen tutkimuslaitoksensa saamista hiteistä puolet tulee hänen henkilökohtaisille kotisivuilleen ja niistä valtaosa Suomesta. "Mitä te suomalaiset oikein netistä etsitte", hän kysyi.