Extra

Ruoka, viini ja nautinto: Kasviskeittoa ja
kananpojanrintaa

TS/Veikko Wahlroos
TS/Veikko Wahlroos

Saija Palin kokkasi keittiömestari Marko Rauhalan ohjeiden mukaan neljälle hengelle ateriakokonaisuuden, joka sisälsi kasviskeittoa, paistettua kananpojanrintaa ja hedelmiä sabayonkastikeella.

l Kylmä kasviskeitto

3 punaista parikaa pilkottuna

4 tomaattia lohkottuna

1 kurkku pilkottuna

½ chili

2 valkosipulin kynttä murskattuna

1 dl rypsiöljyä

tabascoa muutama tippa

2 rkl balsamicoetikkaa

suolaa, sokeria ja mustapippuria

1 . Laita ainekset tehosekoittimeen, soseuta, siivilöi ja tarkista maku.

2 . Tarjoile paprikakuution, punasipulisilpun ja paistettujen leipäkuutioiden kanssa kylmänä.

l Paistettua kananpojanrintaa, nuudelia ja vihanneksia kookosmaidossa

660 g kananpojanrintaa

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

100 g herkkusieniä halkaistuna

100 g punasipulia leikattuna

½ punainen chili hienonnettuna

100 g porkkanaa suikaleina

3 valkosipulinkynttä murskattuna

3 rkl persiljaa hienonnettuna

1 purkillinen kookosmaitoa (n.4 dl)

4 dl nuudeleita liotettuna

suolaa ja valkopippuria

1 . Mausta kanapojanrinnat molemmin puolin suolalla ja valkopippurilla. Paista pannulla molemmin puolin. Jatka paistamista 170-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2 . Kuumenna paistinpannu tai wokki, lisää tilkka öljyä, laita sienet ja chili pannulle. Lisää porkkanat, valkosipuli, nuudeli ja kookosmaito. Anna hautua hetki. Mausta suolalla, valkopippurilla ja persiljalla.

3 . Nostele nuudelit ja vihannekset lautaselle. Hauduta kastiketta vielä hetki, ja tarkista maku. Leikkaa kananpojanrinnat nuudeleiden päälle ja lisää kastike.

l Hedelmiä ja sabayonkastiketta

3 appelsiinin lihat

3 verigreipin lihat

2 omenaa kuutioituna

Sabayonkastike

1 dl makeaa valkoviiniä (marsala)

1 dl sokeria

1 dl keltuaisia

1 . Laita sokeri, valkoviini ja keltuaiset kulhoon. Kulho kattilan päälle, missä on kiehuvaa vettä. Sekoita vispilällä joka puolelta, kunnes keltuainen alkaa kypsyä

2 . Kaada valmis sabayonkastike toiseen kulhoon, ettei kypsyminen enää jatku. Tarjoile hedelmien kanssa.

TS/Veikko Wahlroos
TS/Veikko Wahlroos
TS/Veikko Wahlroos
TS/Veikko Wahlroos