Extra

Maksutonta kesähupia

TS/Jane Iltanen<br />Tuomas Hyvönen korjaa pyöriä myyntiin Uusi Tuuli ry:n pyöräkirppiksellä. Jos haluaa oppia korjaamaan oman pyöränsä ajokuntoon, voi pyöräkirppikselle mennä oppipojaksi ja korjata oman pyöränsä siinä samassa.
TS/Jane Iltanen
Tuomas Hyvönen korjaa pyöriä myyntiin Uusi Tuuli ry:n pyöräkirppiksellä. Jos haluaa oppia korjaamaan oman pyöränsä ajokuntoon, voi pyöräkirppikselle mennä oppipojaksi ja korjata oman pyöränsä siinä samassa.

Harrastaminen urheiluseurassa voi olla kallista puuhaa jäsenmaksuineen ja tarvittavine varusteineen. Kesä tarjoaa ilmaista puuhaa ja katsottavaa ulkona.

- Turussa on paljon hienoja ulkoiluvaihtoehtoja lähietäisyydellä, Mikko Pitkäniemi Uusi Tuuli ry:stä aloittaa.

Katariinanlaakso, Ruissalo, Halistenkoski ja vähän kauempana Nautelankoski tarjoavat hienot ympäristöt kävelemiseen, juoksemiseen ja luonnon ihmettelemiseen. Syksyn tullen samoista paikoista voi täyttää pakastimen luonnon aarteilla.

- Luulisi, että noin lähellä olevat paikat poimitaan äkkiä tyhjäksi, mutta näin ei ole, Pitkäniemi kertoo.

Kupittaanpuistoa ja Urheilupuistoa Pitkäniemi suosittaa urheilullisempaan ajanvietteeseen. Molemmista paikoista löytyy paljon kaveriporukoita pelaamassa muun muassa erilaisia pallopelejä ja heittämässä frisbeetä. Jos ei itseltä löydy pelivälinettä tai tarpeeksi porukkaa pelaamiseen, niin monesti toisten peleihin pääsee mukaan kysymällä.

Pitkäniemen mukaan puistoissa tapahtuva toiminta on myös mukavaa vain katsella, jos ei itse halua osallistua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- On mielenkiintoista seurata, kuinka pelaajat suhtautuvat toisiinsa ja peliin.

Kesäisin kaupunki, eri urheiluseurat ja järjestöt järjestävät maksutonta harrastustoimintaa ja luontoretkiä. Tietoja tapahtumista saa netistä kaupungin tapahtumakalenterista ja lehdistä. Ainakin kesäkuussa pääsee taas harrastamaan tai-chita ilmaiseksi.

Pitkäniemi myös suosittelee käymään kavereiden kanssa puistoretkillä ja ottamaan mukaan lautapelejä tai soittimia. Jos lautapelejä ei löydy omista varastoista, voi niitä pelata useissa pubeissa, mutta se taas edellyttää, että ainakin joku seurueesta käyttää pubin palveluita.

Erityisesti kesäisin on paljon erilaisia ilmaisia tapahtumia.

Heti huomenna on Turun kauppatorilla Mahdollisuuksien tori, perinteiset katutanssit tanssitaan tänäkin kesänä tiistai-iltaisin seitsemäs kesäkuuta lähtien ja Puolalanpuiston ilmaiskonsertti soi 14. elokuuta.

Pitkäniemi suosittelee ottamaan osaa järjestötoimintaan. Monet järjestöt kattavat kulujaan jäsenmaksuilla, mutta on paljon myös Uuden Tuulen kaltaisia yhdistyksiä, jotka keräävät rahaa toisin. Uusi Tuuli kerää rahaa pyöräkirppiksellä kunnostaen vanhoja polkupyöriä myyntiin. Järjestötoiminnassa voi yhdistää omat kiinnostuksensa toiminnaksi. Uusi Tuuli ry järjestää heinäkuun alussa viikon mittaisen noviisikoulutuksen purjelaivalla seilaamisesta. Koulutuksen tarkoituksena on valmentaa miehistöä Estellen tuleville pitkillekin purjehduksille. Koulutus on maksullinen, mutta ilmainenkin vaihtoehto on olemassa.

- Rahaa voi korvata työskentelemällä laivalla sen ollessa satamassa. Neljällä talkoopäivällä koulutuksen saa ilmaiseksi.

Sanna Suopanki