Extra

Elämän estradilla: Euroviisuissa viilaamista

TS/Compic<br />Ressu tuo Turkuun eksoottisen porukan.
TS/Compic
Ressu tuo Turkuun eksoottisen porukan.

Euroviisujen Suomen karsinnassa on edetty puoliväliin. Tähän mennessä on kuultu tusinan verran Kiovaan pyrkijöitä ja saman verran on vielä jäljellä. Tampere-talon finaaliin on jo varmasti menossa kolme kummankin alkukarsinnan parasta esiintyjää tai ryhmää. Paikkansa ovat varmistaneet I'Dees, A&N, Urban Community, Christian Forss,Kimmo Kouri sekä Anna Stenlund.

Hienoa Suomen euroviisuetsinnässä on se, että nyt edes yritetään. Huonoa on se, että sisältö tuppaa jäämään yrittämisen alle.

Lahden ja Jyväskylän jälkeen karsintakierroksina ovat jäljellä Turku ja Imatra. Turkuun viisuvankkurit ajetaan ensi perjantaina.

Ylen yritys tehdä karsinnasta kunnon viihdeohjelma on kahden ensimmäisen lähetyksen aikana hakenut uomaansa. Aloitusjakso Lahdesta pitänee laskea vielä harjoitukseksi. Päälle hyökkäävät ja telkkarikuvan puhkipolttavat valot ja lavasteet sekä ruutuun koko ohjelman ajaksi mätetyt äänestysnumerot ja muut tekstitiedostot tekivät varsinaisen esityksen seuraamisen erittäin hankalaksi. Jyväskylässä oli otettu oppia ja tekstiosia oli pudotettu niin, että esitys oli ajoittain hallitsevana koko ruudussa. Niin pitäisi olla koko ajan kaikissa osioissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Elävän taustan puuttumiseen puuttunut Esa Nieminen sekä monet muut oikean musiikin ystävät varmaan haikailivat vieläkin Ossi Runnetta tai jopa Olli Ahvenlahtea johtamaan oikeaa isoa euroviisuorkesteria. Tavallinen telkkarinkatsojakin ihmetteli, että miksi laulut kertausjaksossa tuntuivat paremmilta kuin ensimmäisessä lähetyksessä.

Pitkä on matka ja kivinen tie Suomen euroviisukuumeen nostamiseen samalle tasolle länsinaapurimme kanssa. Hyvä täky Ruotsista napattuna voisi olla perusajatus, että tyyli pitää olla. Vaikka huonompikin. Nyt ei oikein tyyliä taida Suomen karsintakierroksilta löytyä. Juontajapari Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen tekee varmaan parhaansa, mutta käsikirjoitukseenkin olisi voinut näin juhlavuoden kunniaksi tehdä muutakin kuin, että "jees, hyvä meno ja onko hyvä fiilis"... tai pistää huonosti suomea puhuvat ihmiset sanomaan jotakin muutakin kuin "saunasisumustamakkarahjuvameno".

Tähänastiset viisut eivät valitettavasti ole säväyttäneet tasollaan. Biisit ovat ihan ookoo sinällään mutta, jos haetaan eurooppalaista hittiä, niin ei pojat... Balladi voisi pelastaa.

Yleisö taputtaa, kun lattiamanu antaa merkin. Yleisö myös vaistoaa, mikä on kova juttu. Spontaania riehaantumista ei vielä ainakaan ole karsintakierroksilla nähty. Ovensuukyselyt voisivat antaa tuloksen, jonka mukaan Reetu on kovin jätkä tai Heikki on ihana. Sillä ei ihan vielä euroviisuja edes Kiovassa voiteta.

Mutta eipä heitetä kirvestä kaivoon. Turkuun saapuvat Tommi Läntinen sekä Ressun porukka Teddy vs Mc Chriss. Eiköhän ala löytyä! Oman säväyksensä Caribian kuumaan yöhön tuovat myös Linda , Jennie ja Elena Mady sekä sympaattinen voittajatyyppi Gary Revell Jr . Veikkaan, että Turun konsertti on koko karsintakierroksen kovin.

Jukka Saarinen