Treffi

Miss Keskiverto

TS/Riitta Salmi
TS/Riitta Salmi

90-60-90. Eino Makunen tietää ihannemissin mitat.

Mutta täytyyhän kauneuskilpailuissa menestyvillä leideillä olla muutakin yhteistä kuin tiimalasivartalo ja nätti naama. Katsotaan, minkälaiset nuoret naiset ovat päässeet 1990-luvun alusta lähtien Miss Suomi -kisojen kymmenen finalistin joukkoon.

Itse asiassa eivät niinkään nuoret. Juuri täysi-ikäisiksi ehättäneet kaunottaret eivät ole enemmistössä loppukilpailijoiden joukossa, vaan jo vähän kypsemmät 20-vuotiaat - heitä on ollut missukoista 33,6 prosenttia. Hyvänä kakkosena seuraavat 25,5 prosentin joukolla vuotta vanhemmat kaunottaret.

Parinkympin ikä näkyy finalistien ammateissa. Peräti 70 prosenttia heistä on opiskelijoita. Tarkempi opiskeluala ei ole tiedossa. Kakkossijaa pitävät hallussaan huimasti pienemmällä viiden prosentin osuudella mallit.

Yleisin Miss Suomi -finalistin pituus on 173 senttimetriä. Heitä on ollut tytöistä 16,4 prosenttia. Toiseksi eniten - 15,5 prosentin edustuksella - lavalla on kävellyt sentin verran pidempiä osallistujia. Eniten toistuva finaalipaino on ollut 59 kiloa (13,6 prosenttia), jota on seurannut 56 kiloa (12,7 %).

Ja vielä missifinalistin asuinpaikka. Pääkaupungista heitä on tullut vasta toiseksi eniten, kaikkiaan 11 prosenttia. Ykköseksi on porhaltanut Turku, joka on lahjoittanut maailmalle viimeisten viidentoista vuoden Miss Suomi

-finalisteista 16 prosenttia.

JENNI KLEEMOLA

Miss Suomi 2005 -finalistikiertue su 30.1. Giggling Marlin, Humalistonkatu 6.

Lähde: www.miss-suomi.fi.